Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Prăbuşirea sistemului financiar american pare să fi făcut fericit un investitiro misterios, care a pariat, lunea trecută 850 de milioane de dolari pe pierderea ratingului perfect de ţară al Statelor Unite, conform Daily Mail. Cota de câştig a fost de 10/1. Potrivit acestui pariu, investitorul s-ar fi îmbogăţit de 8,5 miliade de dolari. Presa din întreaga lume vehiculează aceasta ar fi putut avea un pont din interior, înainte de a face pariul.

Potrivit unor zvonuri, norocosul câştigător ar fi miliardarul maghiar George Soros, care în 1992 a câştigat un miliard de dolar, speculând că lira sterlină va fi devalorizată de către Guvernul Britanic. Deşi sursa citată are informaţii potrivit cărora pariul ar fi fost făcut pe 21 iulie, o sursă apropiată a miliardarului susţine că aceasta nu a fost implicat şi nu crede că ar exista un astfel de pariu. Mai mult decât atât, se pare că întâmplarea din '92 nu este singura care l-ar face pe Soros principalul suspect în cazul acestui pariu.

Omul de afaceri este şi un cunoscut apropiat al administraţiei Obama, încă din anul 2008. De curând, George Soros a renunţat la administrarea fiondurilor investitorilor străini.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.