Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Doi marinari din Australia au fost primii care au relatat, în cursul acestei luni, despre insula plutitoare de piatră ponce din Oceanul Pacific. Cu o suprafaţă de peste 150 de kilometri pătraţi, imaginile cu această ”plută” de rocă vulcanică sunt cu adevărat inedite, relatează BBC.

Aceştia au descoperit insula plutitoare de piatră ponce după ce au intrat fără să vrea în contact cu aceasta. ”Aproape că nu existau valuri, iar nava noastră a încetinit”, au scris aceştia într-o postare online. ”Pietrişul plutitor se întindea cât vedeam cu privirea, sub lumina lunii şi a proiectorului nostru.” Aceştia au fost blocaţi pentru o scurtă perioadă, după ce cârma navei a fost avariată de pietre, dar au reuşit să iasă din zona acoperită de piatră ponce. Aceştia au reuşit să colecţioneze mai multe exemplare de pietre, având dimensiuni care pot ajunge şi la cea a unei mingi de baschet.

Integral pe Adevărul