Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Astăzi, toți miniștrii ALDE urmează să demisioneze din Guvernul Dăncilă, după ce ultimele încercări de coabitare cu PSD au eșuat lamentabil. După începerea noii sesiuni parlamentare, Călin Popescu Tăriceanu va demisiona și din funcția de președinte al Senatului. PSD s-a reunit, la rândul său, aseară, la Guvern, într-o ședință CEx fulger, unde, conform unor surse, urma să ia în discuție chiar propria ieșire de la guvernare, ipoteză susținută însă de voci minoritare din partid. Scenariul campaniei electorale prezidențiale se anunță unul de foc, cu un PSD care, dacă va dori să continue guvernarea, în minoritate sau sprijinit de alte forțe politice parlamentare, va trebui, în oricare dintre posibilele variante, să primească un vot de aprobare din partea Parlamentului.

ALDE nu mai face parte din Coaliție, alături de PSD și a demarat un proiect în vederea constituirii unei alianțe electorale cu Pro România, formațiune condusă de Victor Ponta. Anunțul oficial al ruperii arcului guvernamental va fi făcut astăzi, când toți membrii Executivului din partea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu, atât miniștri, cât și secretari de stat, își vor prezenta demisiile. Acțiunea are loc după ce, sâmbătă, și ultimul “firicel” de speranță că PSD și ALDE vor putea continua coaliția a fost năruit, în urma congresului social-democraților care au validat candidatura Vioricăi Dăncilă pentru cursa prezidențială.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.