Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După o zi de dispute fără ieșire, primul-ministru Viorica Dancilă avea să confirme la conferința de presă că lucrurile au luat-o razna.

-Vom vedea cum decurg lucrurile, a spus premierul Dăncilă, recunoscînd că Guvernul se află încă în pericol. ALDE a ieșit de la guvernare, UDMR-ul nu pare ispitit să intre și nici să susțină pe un preț modest o guvernare aflată în pericol. Victor Ponta, după ce a bălăcărit PSD-ul în fel și chip, după ce și-a turnat și bălăcărit colegii de partid cu care se afla la mare tandrețe și în combinații politice care mai de care, nu era de acceptat. În același timp, Călin Popescu Tăriceanu și ALDE aveau nevoie de o gură de oxigen. O alianță cu PSD după rezultatul la europarlamentare și după candidatură la prezidențiale a Vioricăi Dăncilă nu mai avea rost. O continuare a cuplului PSD-ALDE ar fi adus un prejudiciu sigur pentru partidul liberalilor lui Tăriceanu.

Discuțiile de luni, din ce a rezultat din declarațiile publice ale celor doi șefi de partid, nu s-au întîlnit nicăieri. Viorica Dăncilă a insistat pe menținerea vechiului program de guvernare, în vreme ce ALDE, presat de rezultatul de la europarlamentare (după părerea mea, vizibil lucrat din calculator) era obligat să își pună semnătura pe o schimbare de macaz. O restructurare a guvernului, o reducere a secretarilor de stat, o introducere de noi proiecte în programul de guvernare: Liberalii din ALDE cereau și o nouă validare în Parlament. Liberalii susțin că într-o anume fază exista un anume acord de principiu pe această restructurare care urma să fie validată de Parlament într-o ședință pe 2 septembrie. Dar că a avut loc o „răsucire”. PSD-ul a ales o altă soluție, încă necunoscută în acest moment. În același timp, Călin Popescu Tăriceanu a ales încercarea de salvare a partidului cu prețul retragerii din competiția electorală pentru Cotroceni.

Integral pe Cotidianul