Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Se cam limpezesc apele pentru prezidențiale. Cu Theodor Paleologu care să-i țină lanterna lui Traian Băsescu și cu Mircea Diaconu care încearcă să repete surpriza de la europarlamentare, tabloul se cam completează. Avem și reprezentantul serviciilor, și purtătorul de șapcă americană, ca nu cumva să-l confunde populația, și populația săracă și îmbătrînită a Romaniei.

Între aceștia, singura idee spectaculoasă pare a fi cea a lui Mircea Diaconu. Adică Republică parlamentară! Sună neașteptat și distinct față de tot ce au anunțat ceilalți. Dar la fel de bine s-ar putea ca Mircea Diaconu să renunțe pe parcurs. Abia și-a anunţat ideea de a candida. Pînă la cele 200.000 de semnături mai este mult. Şi s-ar putea ca la un moment dat, fie le are, fie nu, Mircea Diaconu să piardă ideea pe drum.

Populația României este obişnuită cu un șef de stat, cu un tătuc, cu un fel de președinte care să mimeze măcar poziția și atitudinea. Oricum, candidatura lui Mircea Diaconu vine ca o poveste de amorul artei, ca o revoltă de cetățean care s-a săturat de toate și de toți și care crede că poate strînge mulțimile în jurul unui proiect de schimbare majoră.

Integral pe Cotidianul

Te-ar mai putea interesa și...

Farsa anticipatelor

17 februarie 2020 14:10

Fierbere politică

16 februarie 2020 20:18

Două lumi. Și românii?

16 februarie 2020 11:23

Ordonanța răzbunării liberalilor

16 februarie 2020 10:32

Războaiele care ne-au prostit

15 februarie 2020 12:09