Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În Germania de Est se profilează un cutremur politic. În Brandenburg şi Saxonia vor avea loc alegeri pentru parlamentele regionale şi se pare că partidele de dreapta vor avea un avans uriaş. Sondajele sugerează că ar putea chiar ieşi învingătoare. Conducătorii partidului AfD (Alternativa pentru Germania, de extremă dreapta) câştigă susţinere cu o retorică naţionalistă şi anti-refugiaţi. Cei care se opun politicilor lor sunt hotărâţi să le oprească ascensiunea. Oare ce alimentează această deplasare spre dreapta? Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:00 și în reluare sâmbăta de la ora 18:30.

După reunificarea Germaniei, mulţi locuitori din estul ţării consideră că sunt trataţi ca nişte cetăţeni de categoria a doua. Tinerii de aici pleacă în căutarea unor oportunităţi în alte părţi. Şi regiunea Luzacia, Brandenburg, e pe cale să primească o nouă lovitură: mina, unul dintre cei mai mari angajatori din regiune, va fi închisă.

Multora, votarea partidului anti-sistem AfD le va da o platformă care să-i facă auziţi.

Integral pe Digi24