Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dana Gîrbovan, propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei, este judecător la Curtea de Apel Cluj şi preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR). A contestatat protocoalele cu SRI în Justiţie şi a susţinut Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Dana Gîrbovan s-a născut la 3 septembrie 1978 în Jibou, judeţul Sălaj, şi a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca şi Institutul Naţional al Magistraturii. Şi-a început cariera de judecător, ca stagiar, la Judecătoria Zalău, în anul 2001, şi a lucrat, ulterior, la Judecătoria Oradea, apoi la Tribunalul Bihor. Din anul 2008 este judecător la Curtea de Apel Cluj. Gîrbovan conduce din 2007 Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR), asociaţie profesională care a contestat protocoalele cu SRI, care au încălcat în mod direct şi extrem de grav independenţa justiţiei.

Integral pe Gândul