Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După lovitura de imagine dată de Caracal, polițiștii mai primesc una, de data aceasta direct la buzunare. Ministrul de Interne a decis, printr-un ordin, să plătească drepturile salariale obținute în instanță de angajații MAI cu țârâita, pe parcursul a nu mai puțin de cinci ani de la data obținerii hotărârii executorii.

Proaspăt instalat în fotoliul interimar de ministru de Interne, Mihai Fifor s-a gândit să profite de momentele urâte prin care trec polițiștii și să le taie drepturile salariale. Formula găsită a fost aceea de a eșalona pe o perioadă de cinci ani orice drept obținut în instanță cu titlu executoriu. În spatele măsurii se ascund însă fondurile insuficiente alocate în ultimii ani acestui minister, ajungându-se la o degradare accentuată a siguranței publice.

”Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2021, se va realiza astfel: în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu, în al doilea an se plăteşte 10%, în al treilea an, 25%, în al patrulea an, 25% și în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu”, se arată în referatul de aprobare a ordinului de ministru.

Integral pe Naţional