Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Finalul ședinței CEx de vineri, în care social democrații au nominalizat mai mulți miniștri cheie și au schimbat-o pe Ana Birchall cu Dana Gârbovan la Ministerul Justiției, i-a găsit pe liderii partidului total surprinși de propunerile făcute de Viorica Dăncilă.

PSD s-a întors în epoca Dragnea, când deciziile nu erau cunoscute de partid și veneau direct de la liderul PSD. Diferența este că, de cele mai multe ori, deși deciziile erau luate de Liviu Dragnea, propunerile erau făcute de apropiații acestuia. Acum, Viorica Dăncilă a fost cea care și-a asumat, în ședința CEx, nominalizările, afirmă DIGI24.

Comitetul Executiv al PSD a decis să o remanieze din funcția de ministru al Justiției a Anei Birchall, care a stârnit nemulțumiri în rândul greilor din partidul de guvernământ după ce a pus în discuție felul în care funcționează Secția Specială de investigare a magistraților, anunță ROMÂNIA LIBERĂ.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru DIGI24 că picătura care a umplut paharul supărării PSD pe ministrul Justiției, Ana Birchall, a fost proiectul prezentat joi de aceasta prin care ar fi fost îngreunată procedura eliberării condiționate, ridicarea vârstei pentru eliberare condiționată de la 60 de ani la 65 de ani și ar fi fost permisă percheziția domiciliară la orice oră, în caz de flagrant.

Îi va lua locul Ana Birchall, precizează REPUBLICA, a fost propusă o susținătoare a modificărilor aduse de PSD la legile justiției, judecătoarea Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România. Birchall va primi postul de vicepremier pe parteneriatul strategic.

Propunerile vor fi trimise luni la Cotroceni pentru a fi aprobate de presedintele Klaus Iohannis, precizează ADEVĂRUL. Pemierul şi, totodată, liderul PSD, a anunţat, vineri, la finele Comitetului Executiv, şi care au fost motivele pentru care a fost nominalizată judecătoarea Dana Gîrbovan pentru a prelua portofoliul Justiţiei, în locul Anei Birchall.

„Vreau ca la MJ să fie cineva care cunoaşte foarte bine modul in care lucrează magistraţii, (…) cineva independent şi nu am mai vrut să fie cineva înregimentat politic (…) i-am explicat, de fapt am rugat-o pe dna Gîrbvan să vină în această funcţie având în vedere experienţa domniei sale şi respectul de care se bucură în domeniul Justiţiei”, a subiniat, ciată de NAȚIONAL, prim-ministrul, dupa Comitetul Executiv al PSD, desfăşurat vineri la Parlament.

Mai mult, Dăncilă a negat speculaţiile cum că schimbarea ar fi survenit ca urmare a presupusei intenţii a actualului ministru de a desfiinţa Secţia Specială, cum s-a speculat recent. „Nu i-am reprosat absolut nimic dnei Birchall (…). Îmi doresc o justiţie independentă, în care deciziile, actele normative adoptate sa fie în consens cu magistraţii, cu cei care lucrează în acest domeniu”, a mai susţinut şefa Executivului, potrivit JURNALUL NAȚIONAL.

Întrebată cum vede faptul că Dana Gârbovan, propusă la Ministerul Justiţiei, ar fi apropiată de fostul ministru Florin Iordache şi că a susţinut OUG 13, Viorica Dăncilă, citată de COTIDIANUL, a răspuns: "De ce în momentul în care se face o nominalizare încercăm imediat să aducem o parte negativă pentru acea persoană? Haideţi să gândim pozitiv şi să vedem şi lucrurile bune".

Judecătoarea Dana Gîrbovan a anunțat pe pagina sa personală de Facebook că a acceptat „de principiu” propunerea premierului Viorica Dăncilă de a prelua șefia Ministerului Justiției, în locul Anei Birchall. EVENIMENTUL ZILEI remarcă faptul că Gîrbovan a pus două condiții pentru a accepta propunerea Vioricăi Dăncilă; de a avea independență deplină în exercitarea mandatului și ca președintele Klaus Iohannis să fie de acord, deoarece judecătoarea nu își dorește ca ministerul să fie blocat de dispute politice.

GÂNDUL prezintă și cine este Dana Gîrbovan: a contestatat protocoalele cu SRI în Justiţie şi a susţinut Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, despre care a susținut că ar fi „total protejată de orice decizie a vreunui om politic”. Gîrbovan a criticat și rapoartele GRECO, care scot în evidență problemele din sistemul de justiție din România, susținând că sunt „subiective și conțin erori grosiere”.


Comentarii

Soroșistu,#Rezistacu,Securistu,Masonu.StatParalelistu,Corporatistu,Neomarxistu,Sufrageristu Cîtă tragedie și supărare manifestată pe Televiziuni de șleahta de ziariști, deontologi, sociologi bine plătiți din Subvenția PSD-istă babană venită de la Bugetul Statului (adică din taxele și impozitele prostimii mămăligare....).Nistoreștii, Ciuvicii, Cristoii, Chiriacii, Pieleanii, Mircea Badiștii, Ciutacii, Gîdiștii, Hoandriștii etc.... sunt ofuscați și deprimați de Puterea Rețelelor de Socializare și de Internauți....De ce ?....Că n-au controlul asupra lor !....Că nu pot fi manipulați !....Că informația ^zboară^ din casă în casă fără a fi ^încondeiată^.....Și merg mai departe, că așa le cer Partidele celor 30 de ani .... USR-iștii sunt vinovații !....Ei, ai securiștilor și serviciilor !...Barna....indentificat acum cu Atila....Barno....Eu personal voi vota USR-ul că este cel mai detestat și mare dușman al PSD-ului....Și cum eu urăsc PSD-ismul ^din rărunchi^ pentru că ține țara în subdezvoltare, sărăcind și needucînd poporul....Dușmanul dușmanului meu este prietenul și aliatul meu !....și ca mine gîndesc mulți în țara asta !....

25 august 2019 12:28

Cex-ul s-a întors în sexul făcut de Viorica Dăncilă Ce mătrășire împuțită au făcut nemernicii de la PSD. Adică, madam Birchall n-a făcut nimic rău, ci a vrut ca eliberarea condiționată să fie mult mai grea, așa că Dragnea era primul vizat să facă mai multă ocnă din timpul total de condamnare, că el s-a apucat de muncă să-și scurteze sejurul la mititica. Schimbarea cu madam Gârbovan deși pare ceva benefic, e mult prea pusă sub semnul întrebării, pentru că fufa asta are vederi anti-democratice și anti-justiție, dar tocmai d-aia a fost unsă-n tronul de ministru al justiției, iar dacă e-n relații apropiate cu imbecilul și potlogarul ăla împuțit de Iordache, e clar, e instrumentul optim pentru continuarea schilodirii justiției măcelărite de PSD pân-acum. Așa că la PSD, partid de slugi, NU s-a schimbat nimic, o au pe imbecila aia blondă mahăr acolo, e căcatândidată la prezidențiale, iar Dragnea NU are îngreunată eliberarea condiționată de la ocnă, deci toate bune și frumoase din perspectiva partidului de împuțituri. Așa că să facem ce a grohăit madam prim-ministru, să gândim pozitiv și să lăsăm negativul și răul să lucreze în culise, pentru că mulți văd, puțini pricep, vorba aia e mulți stupid people în bobor, vorba lui Silviu Brucan, fie-i țărâna grea! Muie grosieră pentru PSD!

25 august 2019 2:49

Georgeta Întrebare pentru Iohannis: Care este diferența dintre Nicolicea și Judecătoarea Dana Gîrbovan ?...Răspuns: doar sexul și aspectul !....În schimb ceea ce au în cap amîndoi este același....Ba Madama Blondină Șefă de Organizație a Judecătorilor ( cu maxim 10 judecători acreditați...) este mai radicală și mai talibană....

24 august 2019 15:40

Maria Păi Ana Birchall a fost mătrășită pe Altarul Dragnist PSD-ist datorită proiectului prezentat joi de aceasta prin care ar fi fost îngreunată procedura eliberării condiționate, ridicarea vârstei pentru eliberare condiționată de la 60 de ani la 65 de ani....Așa că și din pușcărie Dragnea are faliții săi ce încă fac regulile în acest Partid de căcat....ce mai degrabă se comportă ca un Clan Politic Mafiot de Interlopi...de fapt s-a văzut în multe rînduri că Baroni de frunte PSD-iști sunt îmbîrligați cu Interlopii și colaborează în afaceri..

24 august 2019 11:47

Pute Pacat ,femeia asta era desteapta ,scolita ,co cheta ,draguta asa ca nu pute o panarama de prim ministru sa lucreze cu asa ceva !!

24 august 2019 9:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.