Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Raportul Corpului de Control al Ministrului Sănătății privind INML a fost finalizat. Verificările au fost dispuse de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, după ce, miercuri, Alexandru Cumpănașu a depus o solicitare în acest sens. Potrivit raportului, INML a respectat procedurile în analizarea probelor.

Documentul a fost făcut public de către Alexandru Cumpănașu, vineri, după ce, miercuri, a făcut o solicitare la Ministerul Sănătății în care a cerut să fie dispuse verificări la INML, întrucât, din instituție s-ar fi scurs în presă informații false cu privire la cercetările medico-legale efectuate în cazul Alexandrei Măceșeanu.
Controlul a vizat și verificarea respectării procedurilor administrative în procesul de comunicare publică sau a administrării expertizelor, fiind efectuată în acest sens, potrivit datelor din raport, o acțiune de documentare la nivelul Institutului.

Concluziile trasate în urma verificărilor, potrivit datelor din raport, sunt următoarele: în legătură cu informațiile contradictorii apărute „pe surse”, nu a fost posibilă identificarea persoanelor care au dezvăluit date/documente cu privire la realizarea expertizelor medico-legale.

Integral pe Cotidianul