Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, în mesajul de Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului, că ”Pactul Ribbentrop-Molotov a fost alianţa răului absolut.

Prezentăm integral mesajul preşedintelui Klaus Iohannis:

Pacea şi prosperitatea nu vin de la sine şi nici nu reprezintă câştiguri definitive. Cunoaşterea adevărului istoric şi consolidarea democraţiei şi a statului de drept reprezintă stabilimentul României europene

„În urmă cu opt decenii a fost semnat Pactul Ribbentrop-Molotov, un act laş şi mincinos care avea să conducă la curmarea destinelor a milioane de oameni, mutilarea viitorului societăţilor europene, călcarea în picioare a libertăţii, sub toate formele ei, alimentând atitudinea dispreţuitoare faţă de viaţă şi demnitatea umană. Aşa-zisa împărţire a sferelor de influenţă în Europa între Germania nazistă şi Uniunea Sovietică a însemnat pervertirea flagrantă a celor mai elementare principii de drept internaţional şi intrarea în epoca haosului şi a războiului.

Integral pe România LiberăComentarii

v Ghiolbanis nu uita ca una din partile tratatului Ribbentrop Molotov au fost conationalii tai. Nu uita ca multi oameni te catalogheaza dupa comportamentul tau, un "demn" urmas al nemtilor. Multi se mira cum de nu aiplecat si tu in Germania ca majoritatea conationalilor tai. Este drept ca ai fost inspector scolar,director de liceu, si iti satisfacea orgoliul.

23 august 2019 23:35

xyz pt. Gutenberg far' de rusine : victimele fascismului au fost cele 6 milioane evrei civili, copii, femei, varstnici fara aparare, au mai fost opozitia intelectuala si academica detestata de criminalul Adolf Hitler, oricine nu apartinea "rasei" ariane - desi, criminalul Hitler era o pocitanie comica. Deci, fascismul a impins civilizatia in Epoca de Piatra si a distrus progresul omenirii pe timp nelimitat. Nu exista pedeapsa suficient de grea, pt sustinatorii fascismului.

23 august 2019 18:51

Hans Gutenberg Sa nu incurcam merele cu perele... in timp ce amandoua ideologiile sunt de stanga, in fascism existau libertati ca de exemplu; drepturile la proprietate, calatorie in interiorul si in exteriorul tzarii, dreptul la conturi, la a avea propria afacere, propriile conturi bancare, etc. Pe scurt in afara ingradirii unor drepturi politice, aveai probabil mai multa libertate decat in zilele noastre in timp ce in comunism nu aveai nici un drept! Orice persoana inteligenta ar alege sa traiasca in fascism decat in comunism! Ziua comemorarii victimelor Fascismului si comunismului este o salata politica pentru a diminua din raul total adus de comunism. Sa le comemoram separat!

23 august 2019 17:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.