Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, critică proiectul de OUG anunțat de Ana Birchall prin care se propun pedepse majorate pentru infracțiuni contra persoanei și înăsprirea condițiilor pentru eliberare condiționată.

„Birchall, ministrul Justiţiei, propune majorarea pedepselor. E o idee greşită pe care o resping. Majorată disciplina în instanțe şi parchete, da! E rolul şefilor de instanțe şi parchete, al CSM, cu care, de principiu, ministrul Justiţiei trebuie să lucreze strâns în această direcţie, pe bază de cooperare. Iar aplicarea legii în stradă ține şi de Poliţie, în prima fază de Poliţie. Iar acolo selecţia şi pregătirea sunt stricate în rostul lor de influenţa politică, în special de influenţa unor clanuri PSD-iste în ultimii ani”, a scris, vineri, pe Facebook, Cătălin Predoiu.

Fostul ministru al Justiției, actualmente deputat PNL, consideră că se impune însă abrogarea de urgenţă a legii recursului compensatoriu, „iresponsabil promovată de fostul ministru Toader şi vinovat promovată de majoritatea PSD. Această lege este un pericol public continuu”, transmite Cătălin Predoiu.

Integral pe Cotidianul