Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cazul Caracal a provocat revoltă într-o țară întreagă iar instituțiile vin și iau măsuri ca tragedia să nu se mai repete. Ministrul Justiției, Ana Birchal, a susținut o declarație de presă, fix pe acest subiect.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a prezentat la concluziile şi propunerile grupului de lucru reunit la nivelul Ministerului Justiţiei, după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat că îşi doreşte sancţiuni drastice şi înăsprirea legislaţiei penale pentru criminali, violatori şi pedofili şi că va da o ordonanţă de urgenţă.

Ea a explicat că a fost constituit un grup de lucru interinstituțional care a analizat în regim de urgență legislația penală și procesual penală în cazul infracțiunilor grave și foarte grave contra persoanei, în special în situațiile în care este afectată valoarea socială supremă, respectiv viața, libertatea și integritatea corporală și sexuală.

Integral pe Capital