Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Justiției Ana Birchall anunță înăsprirea pedepselor pentru infracțiunile grave după cazul Caracal. Ana Birchall a precizat că a inițiat un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea unor acte normative prin care se propun pedepse mai mari pentru infracțiuni contra persoanei și înăsprirea condițiilor pentru eliberare condiționată. Se extinde totodată competența DIICOT.

Ministerul Justiției propune o pedeapsă de la 2 la 8 ani pentru răpirea de persoane, iar dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 18 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

ART. 205. Lipsirea de libertate în mod ilegal
(1) Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepsește cu închisoarea de la unu la 7 ani.
„(2) În cazul în care fapta este săvârșită prin răpire, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 8 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.
(3) Dacă faptele prevăzute la alin.(1) și (2) sunt săvârșite:
a) de către o persoană înarmată;
b) asupra unui minor;
c) punând în pericol sănătatea sau viața victimei;
d) asupra unei persoane aflate în imposibilitatea de a-şi exprima voința ori de a se apăra, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.
(4) Dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 18 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”

„(6) Se consideră lipsire de libertate şi fapta comisă asupra unui copil cu vârsta de până la 2 ani.”

Integral pe CotidianulComentarii

Mihaela Ce ți-e și cu Guvernul ăsta Patriot ?....Mai un an Madam Dăncilă semna OUG cu ^eliberările compensatorii^ și aproape 18 000 de infractori (violatori, traficanți, pedofili, hoți, corupți....) au fost eliberați pe străzi înainte de termen că, săracii de ei, n-aveau condiții onorabile în pușcării....Aceiași Madamă Dăncilă ce avea pe birou și OUG-ul de Amnistie și Grațiere cerut imperativ de duietul Dragnea-Tăriceanu....Norc că pe ăsta nu l-a semnat !.... Și acum în pre-campanie electorală același Guvern Patriot cu ^inteligenta^ Madam Dăncilă la conducere ca să estompeze marele scandal de la Caracal și din țară cu răpirile și cu traficul de carne vie vine și propune pedepse mai mari pentru infracțiuni contra persoanei și înăsprirea condițiilor pentru eliberare condiționată...Cîtă demagogie și ingratitudine la acest Guvern Patriot condus de ^inteligenta cu Breoșă^ Madam Dăncilă !!!...

22 august 2019 19:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.