Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Statele Unite au anunțat oficial că vor disloca în țările europene de pe Flancul Estic al NATO, inclusiv în România, un efectiv militar impresionant, probabil cel mai amplu de după încheierea “Războiului Rece”. Forțele Terestre ale SUA (US Army) vor demara această procedură pentru a realiza o nouă rotație a efectivelor militare care participă, în Europa, la Operațiunea „Atlantic Resolve”.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, acum câteva zile, de US Army, noile trupe vor ajunge efectiv pe Flancul Estic al NATO la mijlocul lunii octombrie 2019. Militarii care se pregătesc pentru această misiune fac parte din Brigada a 2-a Blindată și din Brigada a 3-a Aviație de Luptă – ambele din cadrul Forțelor Terestre americane.

„Unitățile de blindate au baza la Fort Worth, Texas, iar unitățile de aviație au baza la Fort Stewart, Georgia. Aceasta va fi a cincea rotație a efectivelor din cadrul Atlantic Resolve. Militarii participanți se vor deplasa în diferite locații din Europa unde vor participa la antrenamente multinaționale și la activități de cooperare în domeniul securității împreună cu aliații și cu partenerii”, precizează comunicatul US Army.

Integral pe România Liberă