Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Tehnic vorbind, Coreea de Sud şi Japonia constituie ţintele preferate menţionate în de nord-coreeni în toate comunicatele militare care vorbesc despre performanţele mereu în creştere ale rachetelor lor de toate categoriile, devenite acum din ce în ce mai precise şi care pot lovi orice ţintă inamică în zonă, inclusiv instalaţiile americane din Pacific şi, mai nou, orice ţintă de pe teritoriul american.

Despre asta au avertizat, în timp util şi cu probe incontestabile, toate marile agenţii de informaţii, în primul rând cele americane, subliniind ritmul excepţional de rapid în care Phenianul îşi dezvoltă toate componentele programului său nuclear, asta în ciuda asigurărilor date de preşedintele Trump, până acum singurul entuziast convins de promisiunile pe care i le-a făcut liderul nord-coreean, un prieten pe care-l crede, pe care-l stimează şi cu care vrea să dialogheze în continuare. Asta spre disperarea unora dintre aliaţii din zona Pacificului, japonezii spre exemplu, care au înţeles că, fidel tradiţiei extrem-orientale, Kim Jong-Un a zâmbit frumos, a lăudat măreţia ideilor lui Trump şi, astfel, a obţinut răgazul de care avea nevoie pentru a ajunge la nişte rezultate care, de acum testate, sunt realmente înspăimântătoare.

Integral pe Adevărul