Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un nou scandal a izbucnit zile la cea mai mare unitate medicală din judeţul Iaşi, existând riscul închiderii Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani, din cauza datoriilor.

După ce deciziile luate în ultimul an de managerul spitalului, dr. Costică Pânzaru, au dus la îndatorarea spitalului cu aproximativ 2 milioane de lei, multe facturi au depăşit termenele de plată, în timp ce conducerea se chinuie lună de lună să asigure măcar salariile personalului, informează ziaruldeiasi.ro. Speriaţi de faptul că spitalul ar putea fi curând închis pentru că nu mai există bani nici pentru cheltuielile de bază, membrii Consiliului de Administraţie s-au întrunit de două ori în decursul a câteva zile şi i-au solicitat primarului Dumitru Pantazi demiterea directorului unităţii sanitare.

„Situaţia este destul de neagră, doar managerul nu o vede aşa cum este. La ultimul consiliu de administraţie s-a hotărât solicitatea încetării mandatului managerului, pentru neîndeplinirea indicatorilor din contractual de management. Indicatorii spun să nu ai datorii, să nu duci unitatea în deficit financiar, lucru care, din păcate, în cazul Spitalului Paşcani, nu s-a întâmplat“, a precizat Iulian Cozianu, preşedintele Sanitas Iaşi.

Integral pe România Liberă