Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pentru #rezistența din România, apologeții protestelor din ultimi ani și ai ”binomului”, președintele Emmanuel Macron este un soi de icoană la care se închina. Macron a oferit modelul – un tânăr bancher însetat de glorie, transformat în politician de marile trusturi de presa ale miliardarilor francezi, creator al unei mișcări politice de strânsură, fără o doctrină definită, botezată cu propriile inițiale (En Marche) și formată prin distrugerea partidelor tradiționale (în primul rând a Partidului Socialist), promotor al unui discurs ”progresist”, mergând până la un discurs federalist european, dușman declarat al naționalismului și suveranismului manifestate în statele Europei Centrale și de Est.

Apoi, Emmanuel Macron este adulat în aceste medii așa-zis progresiste și proeuropene pentru sprijinul dat replicilor sale fidele din România. Macron este cel care a susținut alegerea lui Dacian Cioloș în fruntea Grupului Renew Europe din Parlamentul European, grup la care este afiliată și mișcarea președintelui Franței, Renaissance. Tot Macron este cel care o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror UE, chiar în detrimentul francezului Jean-Francois Rohnert. Macron este cel care face lobby pentru ca bulgaroaica Kristalina Georgieva sa devină directoare a FMI, în dauna olandezului Jeroen Dijsselbloem (fostul șef al Eurogrupului în perioada de apogeu a crizei din Grecia), susținut de Germania Angelei Merkel.

Integral pe Cotidianul