Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O fată de 15 ani a sunat la 112 pentru a anunţa că a fost violată de tatăl vitreg, însă reacţia autorităţilor a fost una stupefiantă: victima a fost lăsată să locuiească sub acelaşi acoperiş cu agresorul cercetat în libertate.

Cazul revoltător, petrecut în localitatea vasluiană Griviţa, scoate la iveală lentoarea cu care autorităţile acţionează în cazul sesizărilor înregistrate în zilele de weekend, un întreg lanţ al slăbiciunilor unui sistem pentru care interesul superior al copilului este ignorat cu desăvârşire. Pe 17 august, la ora 20.12, o fata de 15 ani din satul vasluian Griviţa a sunat de pe telefonul unei vecine la 112 pentru a cere ajutorul autorităţilor. Ea a sesizat telefonic că a fost abuzată sexual de tatăl vitreg. Şi-a făcut curaj să reclame abuzul sexual după câteva zile. La faţa locului s-a deplasat o ambulanţă care a transportat fata la spital. Ulterior apelului la 112, poliţiştii au sunat înapoi la numărul de telefon de pe care sunase fata, însă aveau să afle de la proprietara telefonului că o ambulanţă preluase deja copila.

Integral pe Adevărul