Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Iată că în timp ce clasa politică românească face eforturi, dar pare încă incapabilă de a se ralia în jurul unui proiect național, indiferent care ar fi acesta iar o întreagă țară este ținută ”captivă” mediatic de aproape o lună de zile de nebunia generalizată de la Caracal, un adevărat ”butoi” cu pulbere este gata să se aprindă la granița sudică a României… Acolo unde Bulgaria trebuie să ”deconteze” într-un fel jocul ”la cacealma” cu care i-a încântat pe ruși atunci când le-a promis că vor termina pe teritoriul bulgăresc secțiunea la Turkish Stream 2, proiect transfrontalier inițiat și prin urmare și controlat de Gazprom.

Numai că Moscova a luat de bună promisiunea autorităților de la Sofia, astfel că rușii au forțat atât cât le-au permis practic inepuizabilele resurse logistice ale gigantului mondial Gazprom, finalizând secțiunea proiectului pe întreg teritoriul Turciei și aducându-l astfel până la granița cu Bulgaria, cu o capacitate de nu mai puțin de 15,75 miliarde metri cubi. Marea problemă de-abia acum a intervenit însă, după ce bulgarii nu au mai fost în stare să construiască ”felia” de gazoduct de pe teritoriul lor și au intrat pur și simplu în panică, nemaiștiind ce să facă în continuare cu gazele de la ruși!

Integral pe Naţional