Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cu doar 75 de zile rămase până la data de 31 octombrie, data la care este programată ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană cu sau fără un acord, The Sunday Times publică un raport al guvernului britanic care dezvăluie efectele dezastruoase ale unui Brexit dur, informează CNN.

Regatul Unit se va confrunta cu un deficit major de alimente, combustibil şi medicamente dacă părăseşte blocul european fără un acord, conform predicţiilor compilate de o agenţie a guvernului britanic sub numele de „Operation Yellowhammer” (n.r. - Operaţiunea Presura Galbenă). În document se mai arată că reinstituirea unei graniţe între Irlanda şi Irlanda de Nord, unul dintre principalele puncte de conflict ale negocierilor, va duce la perturbări serioase ale traficului naval în porturile britanice, fapt ce ar putea să dureze până la trei luni.

Integral pe Digi24