Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mulţi analişti constată semnele apropierii unei noi crize economice globale. În perioade de creştere economică, adânceşti reformele structurale, te preocupi de infrastructura ţării, de creşterea calităţii sistemelor de educaţie şi sănătate, de eficienţa administraţiei şi funcţionării statului. Cine are minte aşa procedează. Crizele economice globale au caracter ciclic.

Este modul în care reţeaua mondială de burse corectează „şmecheriile” făcute din pix sau tastatură, de firme sau state. Criza din 2007-2009 a fost corecţia aplicată „bulei imobiliare”, adică afacerilor cu bunuri imobiliare fără acoperire în realităţi economice. Datoria globală era în T3 al anului 2018 de 244 de mii de miliarde de dolari, adică 318% din PIB-ul global (sursa aici). Adică economia mondială are datorii de trei ori mai mari decât produce. Datorii către cine? State către state, firme către firme, firme către state, state către firme, etc. Adică trăim de trei ori mai bine decât ne permite PIB-ul creat de noi. Dezechilibrele acestea se repară periodic, cât de cât, prin apariţia crizelor economice globale.

Integral pe AdevărulComentarii

Salagean Ioan Uite, de pilda Merkelland (poreclit uneori si "germania", n.m.) - aia în plin boom economic au importat 3.000.000 buc. babuini la pretz de en gros si acuma pot produce la "organe" (de piei si de scalpuri sa nu mai vorbim, n.m.) ca se scot si din criza asta!

20 august 2019 8:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.