Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Aproape 18.000 de alegători români din Diaspora s-au înregistrat online pe portalul www.votstrainatate.ro, pentru a vota la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Înscrierile au început pe 28 iulie și sunt posibile până pe 11 septembrie. Jumătate din românii care s-au înregistrat au optat pentru o secție de votare iar restul au solicitat să voteze prin corespondență. Având în vedere faptul că în străinătate sunt plecați milioane de români, cifra este considerată extrem de mică de reprezentanții societății civile. Aceștia cer Autorității Electorale Permanente (AEP) și Ministerului Afacerilor Externe (MAE) să asigure mediatizarea corespunzătoare a posibilității de înscriere online.

Potrivit AEP, cei care doresc să se înscrie pentru a vota într-o secția de votare, trebuie să transmită datele de identificare și o copie a actului de identitate, pe siteul www.votstrainatate.ro, menționând țara și localitatea în care vor să voteze. Dacă se înregistrează cel puțin 100 de astfel de cereri pentru o localitate, autoritățile române trebuie să facă demersurile necesare pe lângă autoritățile străine pentru a deschide o nouă secție de votare. Românii din străinătate care nu se înscriu online pot vota la secția de votare din localitatea cea mai apropiată.

Integral pe România LiberăComentarii

COMUNISTU' Pai sa nu-tzi bagi poola in gura lor de diasporezi care vocifereaza?! numai 18.000 pana acum , din milioane....siiii....pe urma fac scandal ca nu le-a pus" statul" la dispozitie, mijloace de a vota....Au acum lege, care de fapt exista si inainte intr-o orma asemanatoare, asa ca sa faca ceea ce este legal....Necunoastrea legii nu te absolva si nici nu-ti da dreptul sa contesti o anumita masura, luata legal....Lasati-i dreaq, sa vina sa votez in tara , daca nu multa MUIE....

19 august 2019 13:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.