Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Alexe era la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt atunci când Alexandra Măceşanu a sunat la 112. Deşi subalternii l-au informat imediat, comisarul şef a catadicsit să meargă la Caracal abia după 7 ore. Când a ajuns acolo, primul lucru făcut de poliţistul specializat chiar pe traficul de persoane a fost să schimbe mesaje cu un interlop din oraş. În ziua de 25 iulie, ziua în care Alexandra Măceşanu a reuşit să sune la 112 de pe telefonul celui care o răpise şi violase, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt era condus de unul dintre adjuncţi, şi anume comisarul şef Nicolae Alexe. Avea o zi „plină”. De la ora 11,00 până la la ora 16,00 trebuia să participe la două bilanţuri la Poliţia oraşului Potcoava, respectiv Poliţia oraşului Scorniceşti.
La ora 11.44, Alexe a fost informat de agentul şef de poliţie Cristian Mihai Grigorescu că o minoră din Dobrosloveni a fost sechestrată şi violată. La ora 11.50, adjunctul şefului IPJ Olt a fost sunat de un al doilea poliţist, ofiţerul de serviciu subcomisarul Tache Stoica. Şi acesta i-a raportat acelaşi lucru, dar Alexe i-a spus că are treabă, este la bilanţ şi de caz se va ocupa comisar şef Neţoiu Laurenţiu, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, care se va deplasa la Poliţia Municipiului Caracal pentru a coordona activitatea de cercetare.

Integral pe Adevărul