Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Parlamentul de la Chişinău a anulat joi sistemul electoral mixt, aprobând revenirea la sistemul electoral proporţional pe liste de partid, transmite Agerpres. Practic, Moldova revine la sistemul tradițional de vot, eliminând modificările aduse în precedenta legislatură de o coaliție dintre partidele controlate de Vlad Plahotniuc și Igor Dodon.

Deputaţii au votat în lectura a treia şi finală modificarea Codului electoral, a Legii privind partidele politice, a Legii privind statutul deputatului în parlament şi a Codului contravenţional, potrivit Basarabia.md.

Modificările legislative mai vizează îmbunătăţirea sistemului electoral proporţional care a existat până în 2017 legat de modul de votare în diasporă, transparentizarea finanţării partidelor şi a campaniilor electorale, stabilirea unor proceduri clare şi transparente la întocmirea listelor de candidaţi, arată Agerpres.

Integral pe G4media.ro