Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Prea multe informaţii despre racheta 9M730 Burevestnik a Kremlinului – numită Skyfall de NATO – nu sunt cunoscute, dar se presupune că ea este cauza exploziei nucleare care a avut loc săptămâna trecută în timpul unui test militar în nordul Rusiei.

În ciuda caracterul strict secret al proiectului de înarmare dezvoltat de armata rusă, specialiştii în domeniu pot face câteva afirmaţii despre natura noii arme nucleare a lui Putin pe baza informaţiilor avute până acum, scrie Wired. Dată fiind natura secretă care învăluie tehnologiile militare, este imposibil să se ştie detalii exact despre capacitatea motorului rachetei 9M730 Burevestnik, dar analiştii pot găsi câteva indicii în puţinele informaţii care au fost dezvăluite. Singura sursă concretă în privinţa rachetei Burevestnk se găseşte în discursul lui Putin din martie 2018, ţinut în faţa Adunării Federale.

Integral pe Adevărul