Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Poliţia australiană a capturat 766 kilograme de MDMA, o substanţă psihoactivă din familia amfetaminelor care este întâlnită de obicei sub formă de tablete sau capsule numite ecstasy, iar patru britanici, au fost arestati în Noua Zeelandă, ne spune de DPA.

Marfa, confiscată în urma unei investigaţii la care au participat mai multe agenţii sub conducerea poliţiei din Queensland, are o valoare pe piaţa drogurilor de 90 milioane de dolari australieni (60 milioane dolari americani) şi este 'una dintre cele mai semnificative capturi de droguri în Queensland şi Australia', a declarat AFP într-un comunicat.

Detectivul superintendent de poliţie Jon Wacker, de la Comandamentul de droguri şi criminalitate gravă din Queensland, a declarat că pulberea de droguri de tip MDMA are cea mai înaltă puritate înregistrată vreodată în Queensland. 'Credem că drogul ar fi fost diluat cu alţi agenţi având potenţialul de a produce între şase şi 12 milioane de capsule', a spus Wacker. Potrivit Australian Associated Press, cantitatea confiscată reprezintă aproximativ 7% din totalul naţional anual în Australia.

Integral pe România Liberă