Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Timp de două săptămâni, în prima jumătate a lunii august, în România se desfășoară exercițiul militar româno – american “Carpathian Summer 19”, aflat acum la cea de a treia ediție.

Statele Unite au trimis în România, în aceste zile, un nou detașament militar, compus din avioane de transport C-130 Hercules însoțite de personal aeronautic de la Baza Aeriană Maxwell din statul Alabama. Militarii americani veniți acum în România fac parte din Escadrila 308 – singura unitate de rezerviști a Forțelor Aeriene ale SUA (USAF).

Militarii americani și cei români se antrenează în cadrul exercițiului “Carpathian Summer 19”. Principalul aerodrom folosit pe parcursul acestuia este Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, dar în cadrul exercițiului, un avion american Hercules a executat și o misiune de îmbarcare a parașutiștilor de la Baza Aeriană Boboc (județul Buzău), care aparține Școlii de Aplicație a Forțelor Aeriene Române. Tot în zona aerodromului de la Boboc, un avion Hercules al SUA a executat un exercițiu comun împreună cu un avion Hercules al României.

La ediția din anul 2019, “Carpathian Summer” include zboruri tactice la joasă înălțime în zone montane, transport aerian și parașutări de personal, descărcări de echipament precum și zboruri de evacuare aeromedicală. Alături de piloți și de parașutiști, în acest exercițiu se antrenează și militari români și americani care asigură mentenanță și logistică la sol.

Integral pe România Liberă