Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În plin caz Caracal, premierul Viorica Dăncilă încearcă să-și facă vocea auzită și pe subiectele care privesc partidul și guvernarea, dar o privesc și direct și personal. Este vorba de campania electorală care se apropie, iar deja Dăncilă aruncă vina pe ALDE dacă se va rupe Guvernul.

Viorica Dăncilă, a declarat, marţi, că nu va face niciun pas înapoi în campania electorală, pentru că „orice pas înapoi al meu este un pas înainte al opoziţiei”, anunță CAPITAL. „Peste două luni intrăm în campania electorală pentru prezidenţiale, o campanie foarte importantă, în care intrăm ca să câştigăm, o campanie în care vom arăta puterea PSD, o campanie care ne va reconfirma forţa noastră în fiecare localitate din ţară. Eu vă garantez că nu am să fac niciun pas înapoi, pentru că orice pas înapoi al meu este un pas înainte al opoziţiei”, a spus Dăncilă în faţa celor 1.700 de membri prezenţi la Conferinţa PSD Dolj.

Apoi, ieri, Viorica Dăncilă s-a grăbit să dea vina pe ALDE, în cazul în care alianța de guvernare se va rupe. Ea a anunțat, în timpul unei vizite la Suceava, că remanierea guvernamentală avută în vedere se va opera ca urmare a evaluării miniștrilor din ambele partide aflate la Palatul Victoria. Mai mult, remarcă JURNALUL NAȚIONAL, premierul susține că nu există motive de îngrijorare că se va rupe majoritatea parlamentară și că, dacă ALDE vrea să iasă de la guvernare, este opțiunea acestui partid.

Iar pentru ca lucrurile să fie și mai contondente, Dăncilă a subliniat din nou că PSD nu renunță la candidatul propriu pentru alegerile prezidențiale. ALDE a dat termen Vioricăi Dăncilă ca până pe data de 20 august să restructureze guvernul. Pretextul este rectificarea bugetară cu care ALDE nu ar fi de acord şi, de asemenea, starea de incompetenţă a guvernului pe care ALDE a descoperit-o de curând. Până acum, ALDE nu a avut nicio problemă, nici cu bugetul, nici cu lipsa de competenţă, amintește DIGI24.

Însă premierul Viorica Dăncilă neagă zvonurile legate de restructurarea Guvernului, constată ANTENA3. Totodată, Viorica Dăncilă susţine că nu va veni cu alt program de guvernare în Parlament, așa cum a cerut partenerul de guvernare de la ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. În schimb, va face unele ajustări care ar fi necesare, cu riscul de a pierde susținerea parlamentară a ALDE. Iar luna următoare, după finalizarea evaluării activităţii miniştrilor, ar putea avea loc chiar o remaniere extinsă, a mai anunţat Viorica Dăncilă.

Premierul a reluat ideea remanierii, spunând că aceatsa va avea loc, dar fără o restructurare în Parlament. „Un nou program de guvernare nu putem să avem decât dacă venim la vot în Parlament, pentru că schimbarea programului de guvernare presupune acest vor. Vom avea o ajustare pentru că au trecut doi ani şi jumătate şi au intervenit şi alte priorităşi. Vom veni şi cu măsuri pe care le aşteaptă cetăţenii. Venim cu remaniere, nu cu restructurare, acolo unde miniştrii nu au îndepliniit criteriile sau programul”, a spus aceasta, citată de GÂNDUL.

Întrebată dacă este firesc să existe doi candidaţi la prezidenţiale într-o singură coaliţie, Dăncilă a completat: „Eu ştiu că este firesc ca PSD să aibă candidat la alegerile prezidenţiale. Nu pot vorbi în numele ALDE, dar ştiu că PSD trebuie să aibă candidat”. COTIDIANUL remarcă faptul că Dăncilă spune despre alegerile prezidențiale că PSD nu va avea „aroganța unora care care deja văd aceste alegeri câștigate”. „Am înțeles mesajul dat la alegerile europarlamentare”, a adăugat Dăncilă.

Călin Popescu Tăriceanu s-a gândit că ar avea o candidatură solidă, cu condiţia să fie sprijinit de forţa, logistica, organizarea, banii şi influenţa baronilor locali PSD. Era o socoteală destul de bună, dar nu pentru numiţii pesedişti, constată ADEVĂRUL. A pune maşinăria electorală să tragă pentru cineva din afara partidului nu e tocmai ceea ce îşi doresc liderii PSD, indiferent de taberele în care se află. Mai adăugăm la reţetă scorul ALDE la europarlamentare şi lucrurile devin şi mai clare pentru PSD.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Credeți că e posibil ca Viorica Dăncilă să își retragă candidatura anunțată pentru alegerile prezidențiale?