Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

ALDE a dat termen Vioricăi Dăncilă ca până pe data de 20 august să restructureze guvernul. Pretextul este rectificarea bugetară cu care ALDE nu ar fi de acord şi, de asemenea, starea de incompetenţă a guvernului pe care ALDE a descoperit-o de curând. Până acum, ALDE nu a avut nicio problemă, nici cu bugetul, nici cu lipsa de competenţă, amintește ADEVĂRUL

Însă premierul Viorica Dăncilă neagă zvonurile legate de restructurarea Guvernului. Totodată, Viorica Dăncilă susţine că nu va veni cu alt program de guvernare în Parlament, așa cum a cerut partenerul de guvernare de la ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. În schimb, va face unele ajustări care ar fi necesare, cu riscul de a pierde susținerea parlamentară a ALDE.

Pe de altă parte, premierul va trimite luni propunerile pentru noii miniştri în Guvern, pe locurile care acum sunt ocupate de interimari şi pentru postul de vicepremier pe probleme economice, afirmă GÂNDUL. Iar luna următoare, după finalizarea evaluării activităţii miniştrilor, ar putea avea loc chiar o remaniere extinsă, a mai anunţat Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă are planuri surprinzătoare pentru Ministerul Educaţiei şi pentru postul de vicepremier pe probleme economice, planuri care îi vor deranja sigur și pe mulţi dintre subordonaţii din PSD ai prim-ministrului, susține CAPITAL. Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educaţiei, a fost demisă pe 2 august de către premierul Viorica Dăncilă, în urma unor declaraţii controversate legate de cazul Caracal. Interimar în locul acesteia a fost pus ministrul Culturii, Daniel Breaz.

Acum, premierul Viorica Dăncilă vrea să aducă tehnocraţi în Guvern, susține ANTENA3. Premierul îşi doreşte ca funcţia de ministru al Educaţiei şi postul de vicepremier pe probleme economice să fie conduse de specialişti din domeniile respective. Potrivit unor surse, deja au fost discuţii cu mai mulţi rectori din ţară şi cu economişti, iar lista scurtă va fi prezentată de premier zilele următoare. Evident, intenţia premierului nu îi mulţumeşte însă şi pe cei de la ALDE, care cer o restructurare din temelii a Executivului.

„Avem interimar la MAI, trebuie să numesc vicepremier pe probleme economice. Mâine se termină interimatul (vicepremierului pentru probleme economice-n.red.), o să trimit luni. Prima dată trebuie să am votul în CExN pe această propunere”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă joi la Suceava. Interimatul funcţiei de vicepremier pe probleme economice este asigurat de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

În ceea ce privește interimatul la MAI, informațiile de ultimă oră prezentate de NAȚIONAL arată că Mihai Fifor și-ar fi securizat rămânerea în fruntea MAI, în cărți pentru conducerea IGPR reintrând, astfel, și controversatul Constantin Nicolescu, omul Olguței Vasilescu de la Dolj. Bineînțeles, singurul pe care „îl doare la caschetă” este nemuritorul chestor Ioan Buda, care a plecat în concediu liniștit, știind că nimeni nu îndrăznește să se atingă de el.

Premierul susține că sunt miniștri din ambele partide care trebuie schimbați. „Evaluarea miniștrilor nu o facem în funcție de partid, evaluarea o facem în funcție de activitatea pe care au desfășurat-o. Nu am terminat încă evaluarea și cred că această evaluare trebuie să o discut cu partenerii de coaliție, nu cred că dacă vin în spațiul public și spun un anumit lucru acest lucru va fi benefic pentru continuarea acestei coaliții.

Trebuie să lămurim lucrurile în interiorul coaliției. Avem în ambele partide miniștri care trebuie să plece și miniștri care trebuie să rămână, dar cred că aceste lucruri trebuie să le stabilim în interior”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de COTIDIANUL.

Premierul a reluat și ideea remanierii, spunând că aceatsa va avea loc, dar fără o restructurare în Parlament, anunță DIGI24. „Un nou program de guvernare nu putem să avem decât dacă venim la vot în Parlament, pentru că schimbarea programului de guvernare presupune acest vor. Vom avea o ajustare pentru că au trecut doi ani și jumătate și au intervenit și alte priorităși. Vom veni și cu măsuri pe care le așteaptă cetățenii. Venim cu remaniere, nu cu restructurare, acolo unde miniștrii nu au îndepliniit criteriile sau programul”, a spus aceasta.