Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Eurodeputaţii Rovana Plumb şi Dan Nica, propunerile Guvernului pentru o funcţie de comisar european, ar putea să se lovească din start de opoziţia preşedintelui Comisiei Europene ori să fie respinşi la votul din comisiile de specialitate ale Parlamentului European, dată fiind imaginea celor doi, scăpaţi în trecut de anchete penale pentru că aveau imunitate parlamentară.

România a trimis la Bruxelles două nume de posibili comisari europeni, Dan Nica şi Rovana Plumb, amândoi eurodeputaţi ai PSD, însă din start aceştia se confruntă cu pete în CV. Dan Nica a scăpat de acuzaţiile DNA de luare de mită şi trafic de influenţă după ce faptele s-au prescris, în urma tergiversării ridicării imunităţii sale de Parlamentul European, for care a decis, până la urmă, că ridicarea imunităţii ţinea de preşedintele României. La rândul său, Rovana Plumb a scăpat de începerea cercetării pentru complicitate la abuz în serviciu în cazul Belina, după ce Camera Deputaţilor s-a împotrivit ridicării imunităţii. Însă, în cazul acesteia DNA ar putea veni cu o nouă cerere, dacă sunt probe noi, iar acum decizia încuviinţării începerii urmăririi penale ar sta în pixul lui Iohannis.

Integral pe Adevărul