Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul prim-ministru italian Enrico Letta îl vede pe Matteo Salvini drept principalul vinovat pentru “haosul politic” din ţară şi cere să fie oprită ascensiunea omului forte al actualului cabinet de miniştri.

„Salvini cu ideile sale suveraniste ar putea trage afară Italia din UE, într-o zi el poate să spună că vrea în UE, a doua zi că vrea să plece. Cu el la putere un Brexit italian nu este imposibil”, a declarat Letta, fostul număr doi al Partidului Democrat (PD, de centru-stânga), care a condus Italia din aprilie 2013 până în februarie 2014. Retras din politică, el locuieşte în prezent la Paris.

Şeful Ligii (extrema-dreaptă) şi ministru de interne, Salvini a dinamitat joi coaliţia formată de partidul său cu Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem), aflată la putere de 14 luni, cerând un vot de încredere în propriul guvern, condus de premierul Giuseppe Conte şi alegeri anticipate. “Această majoritate n-avea nicio şansă să fie una de durată, iar Matteo Salvini este un mare oportunist, care caută să obţină beneficii’ din această criză.

Integral pe Naţional