Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ședința de Guvern, care a avut loc, ieri, în cadrul căreia a fost adoptată rectificarea bugetară, era așteptată drept moment al ruperii Coaliței de guvernare. Însă miniștrii ALDE au decis, în cele din urmă, să rămână în sală și să nu blocheze votul, după ce, anterior, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă au avut o întâlnire “face to face”. Liderul ALDE i-a dat premierului răgaz până săptămâna viitoare pentru a pune în aplicare unele dintre cerințele partidului pe care îl conduce. De cealaltă parte, aseară, PSD s-a întrunit în cadrul Comitetului Executiv, pentru a discuta inclusiv despre cooptarea Pro România la guvernare.


Înaintea ședinței de Guvern de ieri, Călin Popescu Tăriceanu a avut o discuție cu liderul PSD, Viorica Dăncilă în care s-au discutat măsurile cerute de ALDE, pentru ca această Coaliție de guvernare să continue să existe. Acest lucru a făcut, spun surse poltice, ca miniștrii ALDE să nu boicoteze ședința de Guvern și să dea, astfel, semnalul ruperii Alianței. Însă după ce Guvernul a adoptat rectificarea bugetară, Călin Popescu Tăriceanu a emis un comunicat de presă ultimativ la adresa premierului, în care atrage atenția că “la începutul anului, pe fondul discuțiilor despre construirea bugetului, ALDE a solicitat și a primit asigurări că o serie de proiecte majore de investiții - îndeosebi în infrastructură - vor primi resurse financiare. Astăzi, prin modul în care a fost conceput proiectul de rectificare bugetară, se constată eșecul acestei promisiuni”.

Integral pe Jurnalul Național