Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ebola nu mai poate fi numită boală incurabilă, susţin oamenii de ştiinţă, după ce două dintre cele patru medicamente folosite experimental într-un focar major din Republica Democratică Congo (RDC) s-au dovedit a reduce semnificativ rata de deces, scrie The Guardian.

Medicamentul ZMapp, utilizat în timpul epidemiei masive de Ebola din Sierra Leone, Liberia şi Guineea, dar şi medicamentul Remdesivir au fost abandonate, după ce doi anticorpi monoclonali, care blochează virusul, au avut un efect substanţial mai mare, au anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, instituţii care au fost co-sponsori ai experimentului.

Experimentul din RDC, care a început în noiembrie, a fost oprit acum. Toate unităţile de tratament Ebola vor folosi acum cele două medicamente cu anticorpi monoclonali.

„De acum înainte nu vom mai spune că Ebola este incurabilă”, a declarat profesorul Jean-Jacques Muyembe, directorul general al Institutului National de Cercetare Biomedicală din RDC, care a supravegheat procesul. „Aceste progrese vor ajuta la salvarea a mii de vieţi”, a adăugat el.

Integral pe AdevărulComentarii

ariciul Mai duceti-va in pizda mumelor voastre,Ca asa spuneti si de cancer de cateva zeci de ani incoace,si de vaccin impotriva diabetului si de tratament santiHIV,si lumea moare pe capete,Toooot sperand ca nu veti mai minti ca prostii,si chiar veti sti sa vindecati nu doar sa dati calmante pentru dureri si ameteli pana inchide resemnatul ochii,spunand in sinea lui;Ei asta e.Asa a fost sa fie.

13 august 2019 9:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.