Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rectificarea bugetară pe care Guvernul o va adopta în şedinţa de luni este una pozitivă şi va asigura sumele necesare pentru plata salariilor, pensiilor şi tuturor indemnizaţiilor sociale, pentru buna funcţionare a tuturor instituţiilor, cât şi pentru continuarea investiţiilor în domeniile prioritare, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Liderul social-democraților a declarat în ședința de Guvern că bugetul alocatul ministerului pentru Sănătate va rămâne la fel.

„Bugetul ministerului Sănătății rămâne la nivelul alocat la începutul anului. Fondurile vor fi utilizate în continuare pentru dotarea și reabilitatea tuturor unităților sanitare din țară, precum și pentru continuarea programelor naționale de sănătate, asigurarea medicamentelor compensate și plata majorată a salarilor pentru cadrele medicale”, a declarat premierul.

„În şedinţa de Guvern de astăzi vom adopta proiectul rectificării bugetare pe care ministrul Finanţelor l-a prezentat în prima lectură în şedinţa precedentă. Aşa cum am spus şi data trecută, este o rectificare pozitivă prin care asigurăm sumele necesare pentru plata salariilor, pensiilor şi tuturor indemnizaţiilor sociale, pentru buna funcţionare a tuturor instituţiilor, cât şi pentru continuarea investiţiilor în domeniile prioritare”, a mai subliniat Viorica Dăncilă.

În ceea ce privește fondul alocat Educației, ministerul Educației va beneficia de fonduri mai mari cu 42,4 % față de anul 2018.

„Dacă întârzierile din primul semestru vor fi recuperare vom reveni cu sume suplimentare la a doua rectificare. Vom continua programele începute în educație, inclusiv cel privind plata pentru rechizile școlare pentru copiii din familile cu venituri reduse”, a mai precizat premierul.


Comentarii

V Viorel Rectificare bugetara pozitiva !....La minciunile Madamei Premier nici dracu nu mai "pune botu"....Totdeauna PSD-ismul a incurajat prostia si needucarea sa poata manevra electoral populimea sa-i voteze pentru un kg de zahar si unul de ulei....Caci needucarea sta de mana cu saracirea....Ca de aceea se taie fonduri de la Educatzie....Sa ramana prosti "futu-i in cur pe ma-sa" de romani sa stea o viatza ca ramele cu mana intinsa dupa ajutoare de stat si la coada la cantinele saracilor...dar sa mearga in turma la sectziile de vot sa voteze Baroniada PSD-ista...

12 august 2019 16:45

xyz Pensiile si gratuitatile strigatoare la cer - ale REVOLUTIONARILOR, cine sunt ei, pe cine reprezinta, in care Tara din lume, exista tagma "rivolutionarilor" platiti din Buget. Legea cu paduchii de "rivolutionari" este clocita de Ion Iliescu, care este pus la stalpul infamiei - ca si comunist rau. Dar, Legea profitorilor "rivolutionari comunisti" este buna, profita cca. 4 milioane de paduchi de pe urma ei, si la 30 ani de la Lovitura de Stat, nr. paduchilor creste cu nerusinare in fiecare zi. Doar cetatenii care zac la 2 m sub pamant - ucisi in 1989, pot fi considerati eroi. Urgent, abrogarea Legii nerusinate a "rivolutionarilor".

12 august 2019 15:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.