Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Săptămâna aceasta este decisivă pentru continuarea coaliției de guvernare, după ce ALDE a formulat o serie de revendicări politice, pentru susținerea, în continuare, a Cabinetului Dăncilă. Formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu solicită opt ministere, dintre care patru pentru ALDE și patru pentru Pro România și, neoficial, renunțarea PSD la candidatura Vioricăi Dăncilă pentru alegerile prezidențiale. Președintele executiv al PSD, Eugen Orlando Teodorovici, a reacționat și a precizat că PSD este un partid prea mare, pentru a putea fi șantajat.

Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu au purtat, în tot weekendul care s-a încheiat, negocieri cu privire la soarta Guvernului și a majorității parlamentare. În condițiile în care, la sfârșitul săptămânii trecute, purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a trasat liniile directoare ale acestei colaborări politice. Acesta a precizat că opt ministere ar trebui să fie „date” de PSD către ALDE și Pro România, partid condus de Victor Ponta, cu care ALDE negociază o nouă coaliție politică. „Unul dintre cei patru miniștri ALDE trebuie să aibă și rangul de vicepremier, pentru fiecare dintre cele două partide”, a arătat Vosganian, care a adăugat că PSD trebuie să renunțe fie la ministerul Transporturilor, fie la Ministerul Dezvoltării Regionale.


Integral pe Jurnalul Național