Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni pentru „Adevărul” că, începând cu data de 1 septembrie, toate pensiile bazate pe contributivitate vor fi majorate, mai puţin pensiile speciale.
„Aşa cum am promis punctul de pensie se măreşte de la 1 septembrie la 1.265 de lei, ceea ce va aduce o creştere a tuturor celor aproape 5 milioane de pensii din România”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la solicitarea „Adevărul”.
Întrebat dacă şi pensiile speciale vor fi majorate, ministrul a spus că acestea nu vor creşte, pentru că majorarea punctului de pensie se referă doar la pensiile bazate pe contributivitate.
La finalul lunii iunie, 4,67 milioane de pensionari încasau, în medie, 1.188 lei, cu 1 leu mai mult decât în luna mai, potrivit ultimelor statistici furnizate de Casa Naţională de Pensii Publice.
Statul plăteşte lunar peste 80 de milioane de lei, în plus faţă de cât au contribuit privilegiaţii pensiilor speciale
Numărul beneficiarilor de pensii speciale a crescut în iunie, faţă de luna mai, ajungând la 9.312, faţă de 9.303, cât erau în luna mai, creşteri fiind înregistrate şi din punct de vedere al sumelor: Pensiile magistraţilor au ajuns la 18.225 lei, de la 18.180 lei în luna mai.

Integral pe AdevărulComentarii

x Procurati-va adeverinte de REVOLUTIONARI paduchiosi, si veti primi pensii babane, gratuitati, terenuri, spatii comerciale, etc. Numarul "rivolutionarilor' se umfla in fiecare zi - la 30 ani de la Lovitura de Stat 89', precum kakatul la soare ! Abrogarea urgenta a Legii "rivolutionarilor" !

13 august 2019 14:32

Anton Da se vor mări .Cu prețul îndatorării pe viață a tinerilor.Care e vină lor că generații întregi de comuniști nu au vrut să mai muncească la privat și s-au pensionat cu mult timp înainte de termen ? S-au numai ceaușisti merită grupe de muncă și noi ceilalți Nu ? Evident grupele se dau unora care au făcut doar act de prezență la serviciu și mai ales pentru furăciunilor zilnice.

13 august 2019 0:12

xyz Scoateti-va adeverinte de REVOLUTIONARI paduchiosi, si veti primi pensii babane, gratuitati, terenuri, spatii comerciale, etc. Numarul "rivolutionarilor' se umfla in fiecare zi - la 30 ani de la Lovitura de Stat 89', precum kakatul la soare ! Abrogarea urgenta a Legii 'rivolutionarilor' !

12 august 2019 21:06

Doina Toata stima domnule comandant Adrian Ungureanu. Pacat de meseria frumoasa si ricanta pe care ati avut-o. Asa intelege statul roman sa-si rasplateasca oamenii de valoare. Cine ar fi trebuit sa faca ceva pentru breasla dvs. si-a vazut de propriile buzunare si interese. Pacat, mare pacat ca nici acum nu ne-am trezit la aeasta crunta realitate. Am avut mare incredere in generatia tanara, dar am impresia ca si ei s-au scarbit de aceste putori ordinare si incearca sa se descurce altfel.

12 august 2019 20:04

internaucu` Toate pensiile trebuie trecute in sistem contributiv ! Cine are salariu mare, cotizeaza pt acest salariu si va beneficia LA 65 ANI, de o pensie mare ! Pensiile speciale sunt o...MITA oferita de puternicii zilei pt cei care-i slujesc ...temporar, in ideea ca vor fi "scapati" din filtrele Justitiei ! De multe ori, se va intampla exact...invers !

12 august 2019 18:31

xyz Pensiile si gratuitatile strigatoare la cer - ale REVOLUTIONARILOR, cine sunt ei, pe cine reprezinta, in care Tara din lume, exista tagma "rivolutionarilor" platiti din Buget. Legea cu paduchii de "rivolutionari" este clocita de Ion Iliescu, care este pus la stalpul infamiei - ca si comunist rau. Dar, Legea profitorilor "rivolutionari comunisti" este buna, profita cca. 4 milioane de paduchi de pe urma ei, si la 30 ani de la Lovitura de Stat, nr. paduchilor creste cu nerusinare in fiecare zi. Doar cetatenii care zac la 2 m sub pamant - ucisi in 1989, pot fi considerati eroi. Urgent, abrogarea Legii nerusinate a "rivolutionarilor".

12 august 2019 15:18

Quetzalcoatl, este indiferent cum ii spui de serviciu sau speciala, atata timp cat nu respecta integral principiul contributivitatii, ca la toti romanii. Pensiile astea necontributive sunt "un derapaj" a democratiei, care intr-un fel sau altul trebuie corectate.

12 august 2019 14:44

Quetzalcoatl, dar medicii nu merg tot din examen in examen si se mai joaca,chiar la propriu, cu viata omului? Or medicii nu au pensii speciale.

12 august 2019 14:41

Quetzalcoatl, fara suparare Daca din salariile frumusele ale magistratilor ar contribui, ca toata lumea la pensie, iar la urma ar lua pensii frumusele, dar contributive si meritate de data asta, cum ar fi?! Ar fi bine pentru ei si nu s-ar mai lega toata lumea de capul lor.

12 august 2019 14:38

alt ion 11 45 Nu inteleg nimic? Ai terminat cumva o facultate de litere?

12 august 2019 12:33

Quetzalcoatl Fă Dreptul apoi Institutul de magistratura,apoi prin examene de definitivat apoi aduna vechime și urcă în grad profesional dar sa fi tot timpul atent sa aplici dreptul de se presupune că il știi la cazurile concrete și mai ales sa ai coloana vertebrala chiar luptând cu opinia majoritară și după 40 de ani de vechime,ca unii pe la 65 de ani să primești pensie de serviciu.Atentie,de serviciu pentru că specială este a parlamentarilor,consilierilor locali,a președintelui etc

12 august 2019 11:45

Ne apropiem de un nou moment zero Mi-e cat se poate de clar, doar printr-o noua revolutie mai putem scapa de imbuibatii astia, nomenclaturistii de stil nou, semidoctii si tupeistii, care in atipeala noastra, s-au catarat pe niste privilegii, la care niciodata nu vor renunta de buna voie. Trebuie sa ne recastigam egalitatea in drepturi, sa resetam Romania, iar unica cale este prin forta, nu cu vorbe, nu cu proimisiuni.

12 august 2019 10:16

ion Oameteala pentru prosti. Pensiile speciale nu se bazeaza pe puncte deci nu pot fi marite astfel. DIN CAUZA CA LE ESTE FRICA SA LE DESFIINTEZE DAR SA LE SI IMPOZITEZE NE VAND CASTANE CA EI EROII NU LE VOR MARI DE LA 1 SEPTEMBRIE. eSTE UN SEMN CA NU VOR FI NICI IMPOZITATE

12 august 2019 9:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.