Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Circulația pe Șoseaua Kiseleff este, la momentul transmiterii știrii, restricționată, în Capitală, până la intersecția cu Strada Arhitect Ion Mincu, din cauza protestului anunțat în Piața Victoriei, anunță reprezentanții Poliției Capitalei. La intrări vor fi instituite și filtre.

Jandarmii au instalat deja în Piața Victoriei dispozitivele inițiale de delimitare a spațiului în care se va protesta.

„Aceste panouri de protecție, cum le spunem noi, au rolul de a limita pe cât posibil ca celelalte activități cotidiene care se desfășoară în acest nod rutier foarte important din Capitală să decurgă în mod firesc. În mod gradual, vor intra și efective de jandarmi, acele patrule de dialog pe care vi le menționam. În punctele principale de acces către Piața Victoriei vor fi instalte filtre, cu rolul de a monitoriza persoanele care intră, de a le verifica pe cele care au asupra lor bagaje voluminoase care au anumite recuzite deosebite. Rolul acestor filtre, să fiu foarte bine înțeles, este acela de a preveni pătrunderea în zona în care va avea loc adunarea publică, în zona în care se vor afla cu obiecte periculoase, cu obiecte care pot pune în pericol siguranța cetățenilor”, a declarat Georgian Enache, reprezentant al Jandarmeriei Române.

Forțele de ordine vor fi atente în mod deosebit la persoanele care au asupra lor bagaje mari.

„Nu este o interdicție să vină persoanele cu aceste bagaje, însă este o recomandare de a nu face acest lucru. Știm cu toții, ținem cont de contextul internațional în care se desfășoară aceste adunări publice, trebuie să ne luăm toate măsurile astfel încât să prevenim introducerea în zona delimitată de obiecte cu potențial riscant la adresa integrității fizice a persoanelor. Începând cu ora 17.00, urmează să se desfășoare o altă adunare publică. Avem și în acea zonă și vor fi instituite dispozitive la fel cu rol preventiv cu rol de a asigura o transprență și o comunicare bună cu cei care participă. Nu au fost înregistrate până la această oră incidente, ne dorim nici să nu avem parte de ele, dar trebuie să ne luăm toate măsurile de precauție”, a completat Enache.

Circulația în fața Guvernului a fost deja restricționată.

Integral pe Cotidianul