Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Săptămâna trecută, prinţesa Haya, soţia conducătorului Dubaiului şi sora vitregă a regelui Iordaniei, a depus cerere pentru un ordin de protecţie, într-un tribunal din Londra. Ea face parte dintr-un val recent de femei arabe înstărite care fug din casele şi palatele lor. Şi ceea ce se va întâmpla în cazul său va putea stabili un precedent pentru felul cum Occidentul le va trata şi pe alte femei arabe aflate pe fugă.

Prinţesa Haya, care a fugit din Emiratele Arabe Unite pentru a scăpa de soţul său, acum câteva luni, a cerut unei instanţe londoneze să-i acorde custodia celor doi copii ai săi, care au fugit cu ea, pentru a preveni ca vreunul din ei să fie forţat într-o căsătorie aranjată şi pentru a-i proteja de violenţe sau hărţuire. Cazul prinţesei Haya este deosebit de important, scrie Ola Salem, un jurnalist anglo-egiptean, pentru că ea a fost de multă vreme „cea mai vizibilă şi cunoscută publicului dintre cele şase soţii ale conducătorului Dubaiului, şeicul Mohammed bin Rshid al Maktoum”.

Integral pe Adevărul