Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Oda bucuriei politice a întrecut celebra Odă a bucuriei a lui Beetho‎ven. O scenă demnă de o Aidă liberală, de Oedip președinte. Valuri de vorbe goale, ropote de aplauze, cuvîntare citită cu puncte și cu virgule, ca la celebrele congrese, căciuleli ale șefilor liberali, în care toți cuvîntătorii se străduiau să își arate dragostea și sustinerea. Unii vorbeau pe uscat, în lipsa eroului de la Cotroceni, altii se ridicau în picioare, împinși de arcurile recunoștinței. Cînd a sosit el, coborind din Mercedes ca Ramses de pe cămilă, îngerii au sunat din trîmbițe, aplaudacii și-au umflat piepții, gata să explodeze, iar el, singur, ca Putin la instalare, a pătruns triumfal în pavilionul sub a cărui cupolă Ceaușescu a adunat 11.000 de țărani și a rîs la congrese de s-a uzat amplificarea și dușumeua. Ce a fost la Romexpo?

Carnaval politic, lansare de campanie electorală sau Consiliul Național al PNL? Sau toate la un loc, plus o revărsare de ego și cuvîntari meșterite de scribălai? Ce proiect măreț ni s-a oferit? Să ne bucurăm dublu la victoria din noiembrie (Rareș Bogdan) A fost o victorie la un referendum împotriva PSD!!?? (Ludovic Orban)

Integral pe Cotidianul