Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Când majoritatea investitorilor se uitau disperaţi cum averile lor se topesc pe burse, ca urmare a reducerii ratingului SUA, un întreprinzător a reuşit să câştige 8,5 miliarde de dolari tot din pierderea ratingului perfect de ţară al Statelor Unite. Acesta a pariat, luna trecută, pe 21 iulie, 850 de milioane de dolari printr-un contract futures la o cotă de 10:1 că Statele Unite vor pierde ratingul AAA. „Norocul“ lui, pentru că săptămâna trecută, pe 5 august, ratingul de ţară al SUA a fost retrogradat de la AAA la AA+, aminteşte ZIUA VECHE.

Astfel, investitorul s-ar fi îmbogăţit cu 8,5 miliade de dolari. Surse din piață, citate de CAPITAL, spun că misteriosul investitor ar fi miliardarul de origine maghiară George Soros (80 de ani). Acesta, susţine ANTENA3, este suspectat că ar fi avut dinainte informații sigure despre retrogradarea pe care au operat-o cei de la Standard and Poor's. Astfel de mişcări pe piaţa financiară sunt întotdeauna bănuite a fi „jocuri de culise”, cu informatii certe din interior, în acest caz din interiorul agenţiei de rating, afirmă NAŢIONAL.

Însă o sursă apropiată a miliardarului, citată de ANTENA3, susţine că aceasta nu a fost implicat şi nu crede că ar exista un astfel de pariu. GÂNDUL aminteşte că George Soros a devenit faimos în întreaga lume printr-o mişcare similară, în 1992, când a câştigat un miliard de dolari peste noapte speculînd că guvernul britanic va devaloriza lira sterlină. De asemenea, CURENTUL prezintă toată „contribuţia lui Soros la marele haos financiar mondial“.

CAPITAL aminteşte că George Soros deţine cel mai puternic fond speculativ de investiţii din toate timpurile. După 40 de ani de carieră strălucitoare în lumea marii finanţe mondiale, miliardarul George Soros şi-a anunţat retragerea din afaceri, urmînd să se ocupe doar e banii familiei. Dar NAŢIONAL afirmă că până şi această decizie lui, de a închide cel mai mare cont de management al investitorilor străini, rămânînd doar banii familiei, conduce spre ideea că pregătea „ceva măreţ”.


Comentarii

mbebe VADIM TUDOR tipa de cativa ani despre acest individ ,dar nimeni nu l-a luat in seama sau nu au vrut .

24 noiembrie 2011 13:02

anna mihai Ar fi naiv sa te gandesti ca acesti sobolani ai marilor averi nu sunt unii shi aceeasi cu cei care fac shi desfac jocurile. Aici nu exista separarea puterilor in stat, care in paranteza fie spus, nu este decat o utopie sau o suava marsavie. Astia nu misca un cent daca nu au garantii ! Ei nu traiesc ca toti muritorii de pe o zi pe alta cu frica in san ca patronul le desface maine contractul de munca. Vezi miscarea Occupy Wall Street , sau operatiunile financiare criminale ale lui Bernie Madoff

31 octombrie 2011 0:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.