Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că a hotărât, împreună cu liderul Pro România, Victor Ponta, înceheirea unei alianțe politice și constituirea de grupuri parlamentare comune. Anunțul liderului ALDE vine pe fondul unor discuții anterioare, eșuate, cu PSD și Pro România pentru stabilirea unui candidat comun la alegerile prezidențiale. PSD a decis însă să o susțină pe Viorica Dăncilă în cursa pentru Cotroceni, în vreme ce ALDE a anunțat că va merge pe mâna lui Călin Popescu Tăriceanu, amintește G4MEDIA.

”Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD şi PNL. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”, a scris Tăriceanu pe Facebook, citat de MEDIAFAX.

Există însă o condiție obligatorie. Victor Ponta a precizat, după anunţul făcut de Călin Popescu Tăriceanu privind o alianţă politică între ALDE şi Pro România, că s-au făcut progrese în acest sens, dar că nu s-au luat decizii. El a reluat mesajul transmis în 22 iulie conform căruia este dispus să dicute un proiect politic comun dacă ALDE iese de la guvernare, amintește DIGI24. „Pe 22 iulie am spus daca Alde iese de la guvernare suntem dispusi sa discutam un proiect politic comun”!

Oricum, susține EVENIMENTUL ZILEI, Viorica Dăncilă vrea să-l dea afară pe Tăriceanu! Dăncilă face tot posibilul să-și vadă împlinit visul de a candida la președinția României. Călin Popescu-Tăriceanu și Victor Ponta sunt doi dintre cei care o pot ajuta sau împiedica. Fiind extrem de hotărâtă să candideze la președinția României aceasta s-a întâlnit cu Victor Ponta în cursul zilei de ieri la Neptun. Scopul întâlnirii a fost cooptarea ProRomânia la guvernare și sprijinul parlamentar pe care aceștia pot să-l ofere.

Scopul acestor manevre și negocieri politice este forțarea ALDE, respectiv a lui Călin Popescu-Tăriceanu, să renunțe la candidatura la președinția României. Astăzi, la ședința coaliției de guvernare, Viorica Dăncilă este pusă pe harță, fiind dispusă să renunțe la colaborarea cu ALDE dacă aceștia se încăpățânează să vină cu Tăriceanu candidat, anulându-i propriile șanse.

Deși președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a fost ignorat de PSD cu ocazia desemnării candidatului alianței la prezidenţiale, deşi la rectificarea bugetară toate protestele celor de la ALDE sunt tratate cu dispreţ de către PSD, ALDE nu se grăbea să plece de la guvernare. Explicaţia este simplă. Lui Tăriceanu îi este frică că, în cazul în care va pleca de la guvernare, parlamentarii PSD îi vor vota ridicarea imunităţii parlamentare cerută de DNA, susține ADEVĂRUL. Şi iată cum întreg partidul era prizonierul imunităţii lui Tăriceanu.

Potrivit ultimului sondaj de opinie realizat de IMAS, Klaus Iohannis deține cel mai mare procentaj, anume 41,7% din intenția de vot, fiind urmat  la mare distanță de Călin Popescu-Tăriceanu, 13,8%, apoi Victor Ponta, liderul Pro România, cu 12,9%, urmat de președintele PLUS, Dacian Cioloș cu 10,4%. Al cincilea clasat este liderul USR, Dan Barna care are 9,4% din intențiile de vot. Viorica Dăncilă vine abia pe locul 6 cu 7,5 la sută, anunță COTIDIANUL

Deci Tăriceanu și Ponta sunt două personaje care o pot ajuta sau împiedica să-și vadă visul cu ochii…

Începând cu sfârșitul lunii mai, când Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare, Viorica Dăncilă taie și spânzură în PSD, după bunul plac. Sau mai bine zis după placul grupului său de consilieri, unii dintre ei bănuiți a fi foști ofițeri de informații. Cert este că actualul premier are zilele numărate în funcția pe care o deține acum, susține CAPITAL. Iar aliații săi din Guvern știu acest lucru și încearcă să-și clădească un drum solid spre Palatul Victoria.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Credeți că ALDE va părăsi coaliția de guvernare pentru că PSD nu i-a respectat opinia?