Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cazul Caracal ia o amploare incredibilă. Alexandra și Luiza nu ar fi singurele victime. Elementele noi apărute, după preluarea anchetei de DIICOT, arată neconcordanțe între ceea ce au comunicat anchetatorii și explicațiile specialiștilor, dar și mărturii care conduc către rețele de criminalitate organizată. 

Anchetatorii implicaţi în cercetarea cazului fetelor răpite la Caracal iau în calcul varianta ca Gheorghe Dincă să fi omorât şi alte femei în urmă cu mai mulţi ani. Principalul suspect le-a spus în timpul audierilor că era convins că cele două adolescente, Luiza şi Alexandra, ar fi fost prostituate şi că le-a oferit bani în schimbul serviciilor sexuale. Surse din cadrul anchetei, citate de ADEVĂRUL, spun că bărbatul ura femeile în general, însă în special pe cele care-şi vindeau trupul.

În ultimii ani, ar fi dezvoltat o obsesie: toate tinerele din ziua de azi sunt “curve”. Aşa ar fi crezut şi despre Luiza, dar şi despre Alexandra, atunci când le-a luat la ocazie cu maşina personală. Dincă le-ar fi spus ambelor fete că vrea să întreţină relaţii intime cu ele. Suspectul a declarat la audieri că ambelor le-a oferit bani, anunță DIGI24. „Au zis că-s fete cuminţi, dar am fost sigur că nu e aşa”, le-ar fi spus Dincă anchetatorilor. Acum, anchetatorii nu exclud posibilitatea ca barbatul, cu ani în urmă, să fi ucis şi alte tinere care cu adevărat se prostituau.

Până acum, Dincă, nu a recunoscut decât că le-a ucis pe Luiza şi Alexandra şi a susţinut că a fost un accident, că s-ar fi enervat, le-ar fi lovit puternic, acestea au căzut, s-au lovit şi şi-au pierdut viaţa.

DIICOT a anunţat oficial că probele preluate din curtea lui Gheorghe Dincă conţin ADN-ul Alexandrei Măceşanu, adolescenta de 15 ani dispărută în 24 iulie, precizând că în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al fetei, „concluzie fundamentată ştiinţific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinţilor Alexandrei”, anunță CAPITAL.

Gheorghe Dincă, ucigaşul din Caracal, a spus anchetatorilor, la audierile de sâmbătă, că a folosit pentru creşterea temperaturii, în butoiul în care a ars cadavrul, vaselină şi carton bitumat, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. Legat de cadavrul Luizei, susţine că l-a aruncat în Dunăre.

Potrivit surselor citate, Gheorghe Dincă a spus la audieri că a ucis-o pe Luiza cu o lovitură de pumn, scenariu descris şi în cazul Alexandrei, iar apoi a aruncat cadavrul în Dunăre. Anchetatorii au mai căutat şi zilele trecute, după indicaţiile date de criminal, dar nu au găsit urme.

Vladimir Beliș, fost șef INML, a declarat pentru ANTENA3 că are siguranța că rezultatele de la IML sunt corecte. „Ceea ce am făcut acolo (la IML - n.red.) și ceea ce se face acolo este fără greșeală. Personalul care mânuiește acest echipament este la nivel suprem de pregătire. Nu e suficient să ai aparatură. Ceea ce s-a făcut poate fi controlat de oricine și se va ajunge la același rezultat. Asta e părerea mea”, a spus Vladimir Beliș.

Pe de altă parte, fostul director tehnic al Combinatului Chimic Arad Archim, Corneliu Ivaşcu, susţine că mărturisile criminalului din Caracal potrivit cărora a ars trupul Alexandrei într-un butoi nu sunt credibile. Corneliu Ivaşcu a declarat, citat de COTIDIANUL, că o astfel de varinată este imposibilă. „Pentru ca un corp să ardă este nevoie de o sursă puternic oxidantă, adică trebuie introdus un surplus de oxigen, sau, cum făceau pe vremuri fierarii cu foalele, pentru că altfel nu ardea cărbunele. Degeaba ai doar benzină, dacă nu au şi aer. Îţi mai trebuie, obligatoriu, o substanţă oxidantă”, spune specialistul în chimie.

Expertul criminolog Dan Antonescu lansează mari semne de întrebare cu privire la raportul INML în cazul Alexandrei Măceşanu. ”(…) Am văzut zeci de cadavre arse în incendii puternice, în maşini, cadavre peste care s-a pus foc. Erau cadavre carbonizate, dar nu aduse în stadiu de cenuşă”, a spus Dan Antonescu, titrează JURNALUL NAȚIONAL.

Majoritatea specialiştilor care s-au pronunţat în legătură cu imposibilitatea arderii unui cadavru în condiţiile existente în curtea lui Gheorghe Dincă au făcut-o înainte de data de 3 august, atunci când au fost anunţate rezultatele testelor ADN. ADEVĂRUL amintește că fostul şef al crematoriului „Vitan-Bârzeşti“, Gheorghe Ionel, explica în seara zilei de 30 iulie că „100% nu s-a putut face o incinerare în acel butoi. O incinerare se efectuează în momentul când se ajunge la temperatura de 1.400 de grade. (...) În butoi, dacă putea obţine 200 - 300 de grade“.

EVEIMENTUL ZILEI a cerut opinia celebrului medic legist dr. Gheorghe Alexandrescu care a declarat că, din datele prezentate, până acum, de anchetatori reiese că Gheorghe Dincă minte „cu nerușinare”. „Nu cred că putea arde el un corp întreg în acea sobă. Poate dacă era segmentat și dezosat. Este greu de presupus că a făcuto singur. Din comportamentul său, însă, reiese că ar acoperi pe cineva”, susține dr. Alexandrescu. Legistul susține că ADN-ul putea fi obținut din dinții victimei.

La rândul său, profesorul Florin Irimie a declarat pentru GÂNDUL că pentru incinerare este nevoie de o temperatură de aproximativ 1.000 de grade, însă ulterior expunerii la o asemenea temperatură este imposibil să mai existe ADN. „ADN-ul este o bio-macromoleculă foarte sensibilă, inclusiv la temperatură (…). Din oase arse parțial există posibilitatea scoaterii ADN, dar din oase calcinate care provin de la crematoriu nu a reușit nimeni, astfel că, probabil, oasele respective nu erau arse în totalitate.

Nu știu cum s-a reușit obținerea temperaturii, pentru că în momentul arderii unui cadavru, miroase îngrozitor. În mod normal, pentru a atinge astfel de temperaturi înalte se pune oxigen în exces, pentru favorizarea arderii. Mi se pare greu de crezut că au putut să facă acest lucru și nimeni să nu sesizeze, plus că era și fum degajat”.

Acum, Gheorghe Dincă încearcă să scape de acuzațiile de omor calificat, susține ROMÂNIA LIBERĂ. Surse din anchetă susţin că Dincă a spus la audieri că a ucis-o pe Luiza cu o lovitură de pumn, scenariu descris şi în cazul Alexandrei. Anchetatorii au mai căutat şi zilele trecute, după indicaţiile date de criminal, dar nu au găsit urme. Spunând că le-a lovit pe fete, iar acestea au căzut pe beton și au murit, Dincă ar putea fi acuzat doar de lovituri cauzatoare de moarte, ceea ce vine cu o pedeapsă mult mai mică.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Credeți că Alexandra Maceșan a fost ucisă și incinerată, așa cum susține Gheorghe Dincă?


Comentarii

Kuminecăturile Gemene Dragii mei, vă invit cu această ocazie să luați loc la Masa Tăcerii alături de mine la un grătar. Ecce felul doi.

5 august 2019 23:09

v Carmen Dan, președinte!

5 august 2019 23:06

George Dacă este cineva ca persoană fizică căreia trebuie să i se deschidă dosar penal pentru Subminarea Statului și Instituției Ministerului Afacerilor Interne este Carmen Dan, fosta Ministră....Ea și Liviu Dragnea trebuie să spună opiniei publice de ce au ținut neapărat să *subțieze* de specialiști Poliția și Jandarmeria Romănă dîndu-le momeala cu trecerea la pensie la un termen anume cu o Pensie Specială mărită....Să ne spună actuala conducere PSD-istă de ce partidul ăsta de trădători și baroni au vrut neapărat eliminarea specialiștilor cu experiență din sistem...Chestia asta cu pantofiorii afișați în fața MAI este de imagine și o *frecție la un picior de lemn*....Mult mai radical trebuie procedat precum Cumpănașu cu plîngeri penale în Justiție....dacă o mai fi rămas ceva și din Justiția asta romănească...

5 august 2019 18:40

Ecce Kurrupt Gheorghe Dincă este patriot. Sper să devină candidatul PSD la prezidențiale.

5 august 2019 16:48

Ecce Kurrupt Adică carevasăzică ecce mai multe fete care au fost preluate cu dinți lipsă de la meseriașul mioritic care activa în linia întâi, fete care acum dau din buci pe trotuarul din Kurkistan cu euro-cârnațul între gingii...

5 august 2019 12:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.