Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comitetul Interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă, reunit vineri la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a analizat nota de fundamentare şi proiectul de modificare a OUG 34/2008 privind sistemul 112.

"În şedinţa de astăzi, secretarul de stat, şeful DSU, dr. Raed Arafat a supus analizei stadiul îndeplinirii măsurilor stabilite în şedinţa de miercuri, 31 iulie, respectiv prezentarea notei de fundamentare şi proiectul de modificare a OUG 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, care va viza în principal modalitatea de gestionare a datelor de identificare a utilizatorilor de servicii de telefonie mobilă, obligaţiile operatorilor de telefonie mobilă, accesul agenţiilor specializate la date de identificare a localizării apelantului doar în situaţii de urgenţă, posibilitatea accesării altor date relevante, doar în operaţiunile de căutare-salvare, prezumarea consimţământului clientului pentru localizare în contextul apelării numărului de urgenţă unic 112, urmând ca până luni, 5 august, la proxima şedinţă a comitetului să se finalizeze propunerile de modificare a OUG 111/2011 privind comunicaţiile electronice", se arată într-un comunicat al MAI transmis, vineri, AGERPRES.

Integral pe Agerpres