Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dosarul în care sunt cercetate violenţele jandarmilor de la protestul din 10 august va fi instrumentat de DIICOT, iar ancheta se reuneşte cu cea a presupusei tentative de lovitură de stat, au declarat surse judiciare.

În septembrie anul trecut, Jandarmeria a acuzat o tentativă de lovitură de stat la mitingul din 10 august şi a sesizat DIICOT pentru acţiuni împotriva ordinii constituţionale. Plângerea a venit după acuzaţii similare lansate de Liviu Dragnea şi PSD, au declarat surse citate de g4media.ro.

Jandarmeria a sesizat DIICOT pentru articolul 397 alineatul 2 din Codul penal secţiunea Infracţiuni contra securităţii statului:

La începutul lunii iulie, Parchetul militar, care investiga violenteţele comise de jandarmi, a declinat la DIICOT dosarul 10 August pe motiv că are fi fapte ce ţin de securitatea naţională, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare convergente din DIICOT şi Parchetul General.

Integral pe Adevărul