Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Autoritățile române au dispus reținerea unui transport care urma să ajungă la “Centrul de Studii și Cercetări al Siriei” (Syrian Scientific Studies and Research Center), despre care Occidentul consideră că produce arme chimice.

De ce a ales Siria să-și transporte componentele militare prin România?

Tranzitul prin portul Constanța, către Marea Neagră și Marea Mediterană, ar fi una dintre căile de transport cele mai scurte între Europa Occidentală și Orientul Mijlociu.

Care este riscul ca asemenea transporturi să ajungă la grupările teroriste?

Regimul lui Bashar al-Assad, aflat sub embargou internațional, este susținut de guvernul Iranului, care, pe de altă parte, controlează și gruparea teroristă Hezbollah.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a decis confiscarea unui transport care fusese blocat de autoritățile române în portul Constanța Sud – Agigea.

Reținerea bunurilor fusese realizată de angajații Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Agigea, care este cel mai mare punct vamal al României. Instituția vamală a României este în subordinea ANAF, iar decizia de reținere a bunurilor a fost anunțată printr-un ordin semnat de noul președinte al ANAF, Mirela Călugăreanu.

Ordinul a fost semnat la data de 23 iulie 2019 și a fost publicat în Monitorul Oficial la data de 29 iulie.

Integral pe România Liberă