Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul de Externe vine cu precizări referitoare la acuzaţiile Serbiei potrivit cărora România ar fi blocat un transport de armament pe Dunăre. Reprezentanţii MAE spun că transportul a fost blocat prin aplicarea sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană Rusiei.

„Conform normelor aplicabile, pentru eliberarea unei licenţe de tranzit pentru un transport cu produse militare (potrivit legii, licenţa poate fi emisă numai în favoarea unui operator român) se impune îndeplinirea unor condiţii, între care se numără şi aceea ca serviciul oferit de operatorul român, în baza licenţei de tranzit, să nu servească direct sau indirect unei persoane fizice sau juridice, unei entităţi sau organism din Federaţia Rusă sau în scopul utilizării în Federaţia Rusă (în conformitate cu Decizia 2014/512/PESC a Consiliului UE privind măsuri restrictive având în vedere acţiunile F. Ruse de destabilizare a situaţiei în Ucraina, care este parte a dreptului intern al României)”, a transmis MAE, printr-un comunicat de presă remis, vineri, Mediafax.

Reprezentanţii ministerului mai spun că „aceasta condiţie nu a fost îndeplinită in situaţia in atenţie, astfel încât o astfel de licenţa nu ar fi fost posibil a fi emisă de autoritatea română competentă”.

Integral pe Gândul