Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Călin Popescu Tăriceanu a lansat primul atac la adresa colegilor din coaliţia de guvernare, la scurt timp după ce a fost validat de conducerea ALDE drept candidatul formaţiunii la prezidenţiale. Tăriceanu afirmă că ALDE nu este legat ombilical de guvernare și le-a transmis colegilor că este responsabilitatea lor să asigure stabilitatea. Relația dintre PSD și ALDE este tensionată și nu este exculsă ieșirea de la guvernrare.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat miercuri că a fost confirmat de conducerea formaţiunii, cu unanimitate de voturi, drept candidat al partidului la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an, anunță JURNALUL NAȚIONAL. Tăriceanu a vorbit, din nou, despre faptul că a fost dezamăgit că PSD şi-a desemnat candidat propriu la alegerile prezidenţiale, deşi în ultimul an şi jumătate s-a discutat altceva.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, i-a spus că PSD este un partid prea mare ca să nu aibă propriul candidat, amintește ANTENA3. „Pentru mine şi colegii mei nu a fost o surpriză, dar este o dezamăgire că s-a luat această decizie”, a afirmat Tăriceanu, menţionând că i-a atras atenţia lui Dăncilă că în campanie „spiritele se mai înfierbântă”.

„Din pacate PSD-ul si doamna Dăncilă îşi doresc propriul candidat. Sigur, nu putem decât să luăm act de acest lucru. Am avut de multă vreme aceste informaţii. Nu au fost făcute publice, dar aveam aceste informaţii de multă vreme. Pentru mine şi colegii mei nu e o surpriză, dar e o dezamăgire. Va aduce anumite probleme în cadrul coaliţiei. Va urma o cursă electorală care, în ceea ce mă priveşte, nu voi ataca partenerii de coaliţie, dar în campanie spiritele se mai înfierbântă. Nu e exclus ca la nivel local să nu fie luări de poziţie care să nu fie concordante“, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de ADEVĂRUL.

Pentru ca premierul să nu apuce să-și facă iluzii, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu se va retrage din cursa pentru prezidenţiale în favoarea Vioricăi Dăncilă, afirmă GÂNDUL. El îi transmite liderului PSD să nu se aştepte la o astfel de decizie. Întrebat dacă ia în calcul retragerea candidaturii sale la alegerile prezidenţiale şi susţinerea Vioricăi Dăncilă, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că exclude categoric această variantă. „Nu, daca doamna Dăncilă are speranţe in acest sens, îi spun de pe acum să nu aştepte o astfel de decizie”, a afirmat preşedintele ALDE.

Relația dintre PSD și ALDE este tensionată și nu este exculsă ieșirea ALDE de la guvernrare, după ce PSD a desemnat-o marţi pe Viorica Dăncilă prezidenţiabilul formaţiunii. Principala nemulțumire este legată de rectificarea bugetară. Tăriceanu le reproșează celor din PSD că nu au discutat cu ALDE. De asememnea, există nemulțumiri că nu se colaborează bine cu PSD în teritoriu, unde sunt coaliții făcute între PSD și PNL.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat nemulțumit, miercuri seara, că partenerii de coaliție au luat decizia de a avea candidat propriu fără să îl anunțe. De asemenea, Tăriceanu a amenințat, din nou, cu ieșirea de la guvernare, fiind deranjat că nu este consultat în privința rectificării bugetare, anunță DIGI24.

„M-a dezamăgit această abordare ipocrită. (...) Mergem pe o formulă care reduce șansele. Trebuie să constat că cei cu care suntem într-o legătură, formăm o coaliție, au două agende. Una oficială, pentru că mi-au spus: „Da, da candidatură comună”, m-au invitat și la congres, dar era altceva până la urmă.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, într-un interviu la TVR.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a atras atenţia că miniştrii formaţiunii ar putea să nu voteze rectificarea bugetară pentru că în proiect sunt incluse "nişte priorităţi pe care ei nu le înţeleg" şi a subliniat că aşteaptă să fie discutate în coaliţie unele investiţii pe care ALDE le consideră "strategice", susține AGERPRES.

„Varujan Vosganian este unul dintre cei care este nemulţumit de modul în care decurg raporturile în cadrul coaliţiei. Sunt foarte mulţi colegi nemulţumiţi. Sunt foarte mulţi care au venit azi şi au spus că trebuie să ne gândim şi la varianta ieşirii de la guvernare, în condiţiile în care aceste raporturi nu se îmbunătăţesc. Şi i-am spus acest lucru şi doamnei Dăncilă. Cred că a luat notă că trebuie în continuare coaliţia să funcţioneze diferit. Urmează rectificarea bugetară.

Am auzit că a fost o discuţie în cadrul PSD (...) în legătură cu rectificarea bugetară. Facem parte dintr-o coaliţie. Aştept ca doamna premier să ne invite la o discuţie despre rectificarea bugetară. Altfel, colegii mei miniştri mi-au spus că nu vor să voteze rectificarea bugetară pentru că sunt "nişte priorităţi" pe care ei nu le înţeleg", a declarat Tăriceanu, miercuri, la Palatul Parlamentului.

Cu toate acestea, constată ROMÂNIA LIBERĂ, Viorica Dăncilă a declarat că nu crede că guvernarea PSD-ALDE este pusă în pericol, în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu a spus că mai mulţi lideri ALDE sunt nemulţumiţi şi dacă nu poartă discuţii cu premierul ar putea să nu voteze rectificarea bugetară. „Din punct de vedere al alianţei şi continuarea guvernării, am văzut mulţi lideri alde care au spus că vor continua guvernarea. Eu nu cred că guvernarea e pusă în pericol. Noi ne-am fi dorit candidat comun de la PSD, ALDE candidat ALDE susţinut de PSD. Eu cred că fiecare partid vrea să îşi arate puterea, forţa şi cred că acest lucru e un lucru normal”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Totuși, candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la prezidenţiale, pentru a avea un minimum de credibilitate, poate ar treebui urmată și de ieşirea ALDE de la guvernare şi căderea guvernului Dăncilă. Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Va rupe Călin Popescu Tăriceanu alianța de guvernare existentă între PSD și ALDE?
Comentarii

Kuminecaturile Gemene, alias Ecce Kurrupt, alias Paulus Gaoz Rupt Facand parte din coalitia de guvernare, masonul Tariceanu si-a asigurat imunitatea. El nu are partid si depinde de PSD. N-are tupeul sa iasa de la guvernare.

26 iulie 2019 8:22

Rasplatit de patriciu caruia ia dat de pomana Petromidia cand a fost premier!! Șeful Senatului i-a donat, anul trecut, celei de-a cincea sotii, Loredana Moise, două apartamente în valoare de 180.000 de euro. Liderul ALDE a notat în declarația sa de avere că i-a donat soției două locuințe, una de 109 mp, în valoare de 78.987 euro și alta de 140 mp, la o preț de 103.992 de euro. Imobilele au fost cumpărate de Tăriceanu în 2017. Călin Popescu Tăriceanu a încasat 168 mii de lei în 2018. Are două terenuri în județul Ilfov și șapte case, din care una în Ilfov, de 455 metri pătrați.Liderul ALDE are șapte mașini. Tăriceanu declară peste jumătate de milion euro în bănci și acțiuni la mai multe companii.

26 iulie 2019 0:47

Veorica Păduchi-Lați Dăncilă Halal liberal

25 iulie 2019 19:01

Coruptul Tariceanu Ai luat teapa jegule de corupt Tariceanu asa cum ai dat si tu la alți.. ha,ha,ha.

25 iulie 2019 12:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.