Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Boris Johnson este viitorul premier al Marii Britanii. A reușit să-și vadă visul împlinit, acela de a călca pe urmele idolului său: Winston Churchill.

Fiu de eurodeputat şi absolvent al prestigioasei universităţi din Oxford, Boris Johnson s-a născut la New York, în Statele Unite, şi a renunţat la cetăţenia americană abia în 2016, când se vedea deja premier al Marii Britanii.

„BoJo“ s-a făcut cunoscut iniţial ca jurnalist. Şi deloc plăcut. A lucrat doar un an la primul său loc de muncă, la „The Times“, unde a fost demis în 1988 din cauza faptului că a inventat o declaraţie despre viaţa personală a regelui Eduard al II-lea şi a atribuit-o unui istoric. La 14 ani distanţă, a recunoscut că fost cea mai mare eroare a carierei sale de jurnalist: „Din toate greşelile pe care le-am făcut, cred ca aceasta a fost cea mai mare“.

După concedierea de la „The Times“, a colaborat timp câteva luni cu „Wolverhampton Express and Star“, unde s-a remarcat cu articole îndoielnice, în special despre situaţia şomerilor. S-a angajat apoi la „The Daily Telegraph“ şi a relatat ani buni de la Bruxelles pentru această publicaţie conservatoare. De acolo, a acuzat UE de toate relele, de la reglementări obcure până la uneltirea de comploturi împotriva Marii Britanii. La sfârşitul anilor ’90, a devenit redactor-şef la foarte conservatorul „The Spectator“ şi şi-a făcut intrarea în politică.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.