Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul Dăncilă amanetează România. Cei din Executiv susțin că suntem pe creștere economică, dar cheltuie pe bandă rulantă și face împrumuturi masive. Criza economică spre care se îndreaptă țara noastră nu mai poate fi evitată. Ultimele cifre arată dezastrul complet în care a ajuns România. O spun cei din Opoziție care dau de pământ cu cei din Executiv, dar mai ales cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Ministrul a recunoscut că la rectificarea bugetară vor fi măsuri de restructurare și că vor fi dață afară oameni din ministere, anunță COTIDIANUL. La rectificare miniştrii vor prezenta execuţia bugetară şi motivele pentru care sunt într-o situaţie sau alta, a adăugat ministrul, care spune că Finanţele vor prezenta doar principiile de bază ale rectificării. Pentru administraţiile locale rămâne valabilă suma suplimentară de 1,5 miliarde de lei, a mai spus ministrul, înaintea unei întâlniri cu primarii pe tema bugetelor locale.

Senatorul PNL Florin Cîţu a afirmat că problema pe care o vor avea Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici va fi deficitul bugetar care, în acest an, este posibil să înceapă cu cifra 3 sau 4, afirmă GÂNDUL. Liberalul i-a acuzat pe cei doi că au măsluit datele pentru a acoperi gaura imensă din bugetul de stat. „Viorica, Orlando şi “gaura neagră”! (astazi fara cifre sa inteleaga si Orlando) Asta nu o sa aflati de la CEX-ul PSD: in 2019 rectificarea negativa nu mai poate fi evitata. In ultimii doi ani au tot masluit datele si au rostogolit GAURA imensa din buget.

Gata. Nu se mai poate. Ordonanta 114 este bomboana pe coliva economiei. Ordonanta elaborata, sustinuta si prezentata ca salvatoarea economiei romanesti de unicul si inegalabilul Orlando, prietenul cartilor de economie”, a scris Florin Cîţu, marţi, pe Facebook.

Guvernul PSD a dus România în gard. Economia a fost pusă pe butuci, iar criza nu mai poate fi evitată. CAPITAL anunță că România a importat în mai 2019 o cantitate de gaze de 1.185.490 MWh, de 353 de ori mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE). În mai 2018, România a importat doar 3.353 MWh. Aceasta după ce, în luna aprilie 2019, cantităţile de gaze importate fuseseră de 100 de ori mai mari decât în aprilie 2018.

Importurile de gaze din această perioadă avantajează România, întrucât sunt mult mai ieftine decât în vârf de iarnă, susţine Ministerul Energiei într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei, anunță DIGI24 „Insistăm asupra faptului că importurile de gaze din această perioadă avantajează România, în condiţiile în care preţurile de import din această perioadă sunt cu mult mai scăzute decât în vârf de iarnă”, au scris, luni seara, reprezentanţii ministerului.

Pe de altă parte, Raportul Consiliului Fiscal pe anul 2018 dă de pământ cu Guvernul Dăncilă. Acesta este criticat că a majorat de 6,25 ori fondul de intervenție la dispoziția Guvernului și că a alocat aceste sume pentru cheltuieli care nu erau urgente sau neprevăzute. Potrivit Legii finanțelor publice nr. 500/2002,fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului se repartizează pe bază de hotărâri ale Guvernului pentru finanțarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exercițiului bugetar. NAȚIONAL constată că alocările făcute de Guvernul Dăncilă în 2018 însă, nu par nici urgente și nici neprevăzute, după cum arată raportul Consiliului Fiscal.

Necesitatea unei corecţii ample a bugetului consolidat nu poate fi pusă sub semnul întrebării, afirmă noul preşedinte al Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu. Necunoscuta e cum se vor face ajustările, cu ce efecte pentru oameni şi firme şi pe ce orizont de timp, susţine Dăianu. În mediul public apar variante asupra rezolvării situaţiei. De exemplu, adoptarea şi promulgarea Legii pensiilor deschide perspectiva lărgirii deficitului bugetar la 5,4% în anul 2021. În perioada următoare, tema va fi cum ajustăm acest deficit, crede economistul-şef al BCR, Horia Braun.

„S-ar putea ajunge lejer, în 2021, la peste 5% din PIB, undeva la 5,4%, doar din creşterea punctului de pensie“, a detaliat Braun, atrăgând atenţia că „nici nu am luat în calcul creşterea numărului de pensionari şi schimbarea modului de calcul al pensiilor în anul 2022“. Noul preşedinte al Consiliului Fiscal nu e de acord însă cu poziţia reprezentantului BCR. „Declaraţia dlui Braun, că putem ajunge la deficit de 5,4%, apoi să redresăm treptat... nu se poate aşa ceva. Te prăbuşesc pieţele dacă te duci cu deficit acolo. Nu ai cum să consolidezi bugetar aşa“, a spus Dăianu pentru ROMÂNIA LIBERĂ.


Comentarii

Proasta satului in fruntea statului! . Excelenta alegere! Cum era proverbul acela? "Pe cine Dumnezeu vrea să îl piardă, îi ia mai întâi mințile"! Probabil că nici următorul duș rece nu-i va trezi pe PSDisti din "somnul cel de moarte", vorba Poetului. Nu-i nimic, vor mai urma dușuri, din ce in ce mai reci! Înghețate, chiar!

26 iulie 2019 0:11

Elena Bine, dar dece nu se respecta COTELE de EURO-pizdirici pe forumul asta?! Cf. Normelor "europene" trebuie sa comenteze-abereze câte 3 clitoridiene / una buc. EURO-bulangiu "partener-civil" elghebete-orl

24 iulie 2019 23:59

EURO-găozar maoist-bolşevic-trotzkizd (neobisnuit de) imbecil depizdat 20:42

24 iulie 2019 23:56

găozar bolşevic imbecil depistat 17:43

24 iulie 2019 20:42

zustinem pizideu! complect gresit! romanica este de muuuult hamanetata. acum doar se vinde cota parte ce revine romanistanului din viitoarele colonii de pe saturn si jupiter. planetele alea din sistemul nostru solar. nu statiunile de pe litoral, alea deja falimentare.

24 iulie 2019 17:42

Veorica Paduchi-Lati Dancila Asa, si?

24 iulie 2019 12:32

Marius La ce v-ați așteptat când ați votat PSD ? Erea previzibil că se va ajunge aici,toate cheltuielile bugetare și pomeni electorale credeți că sa făcut cu bani făcuți la ciocan? Vor lăsa tara vraiște după ce vor pleca de la guvernare și nimeni nu va da socoteală. Acum dragi romani vă așteaptă criză și a cui curea va fi strânsă?

24 iulie 2019 12:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.